Άγγλοι… στα πόδια του Φαν Γκάαλ!

Μπορεί να μην γνωρίζουμε σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του από το καλοκαίρι ο Ολλανδός προπονητής Λουίς Φαν Γκάαλ, είμαστε, όμως, σε θέση να «υπογράψουμε» πως θα δουλέψει στην Premier League…

Μετά την Τότεναμ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ αποτελεί την τρίτη ομάδα από την Αγγλία, που προσεγγίζει τον Ολλανδό τεχνικό. Η συνεργασία του Λουίς Φαν Γκάαλ με την Εθνική Ολλανδίας ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των «οράνιε» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το καλοκαίρι. Ήδη οι Ολλανδοί έχουν συνάψει συμφωνία με τον Γκους Χίντινκ. Οπότε, ο Φαν Γκάαλ είναι διαθέσιμος από το καλοκαίρι και έπειτα και όπως δήλωσε ο ίδιος, θέλει να εργαστεί σε κάποια μεγάλη ομάδα της Αγγλίας.

Στο κάλεσμα του Ολλανδού ανταποκρίθηκε αρχικά η Τότεναμ. Οι «πετεινοί» θέλησαν να τελειώσουν στα… γρήγορα με το θέμα του προπονητή και ήρθαν σε προφορική συμφωνία με τον έμπειρο κόουτς. Ωστόσο, πριν πέσουν οι υπογραφές, προέκυψε το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση του διαδόχου του Ντέιβιντ Μόγιες. Στο… κλαμπ, προστέθηκε πλέον και η Άρσεναλ, καθώς είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ από την τεχνική της ηγεσία, μετά από αρκετά χρόνια.

Οι «κανονιέρηδες» ήρθαν σε επαφή με τον Λουίς Φαν Γκάαλ, παρότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο υπέγραψαν νέο διετές συμβόλαιο με τον Αρσέν Βενγκέρ. Ωστόσο, ο Αλσατός είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει το καλοκαίρι, αν με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, έχει μείνει εκτός των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία, ο Φαν Γκάαλ έχει ήδη μιλήσει σε κορυφαίο επίπεδο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ έχει πραγματοποιήσει τρεις συναντήσεις με τους παράγοντες της Τότεναμ. Σύμφωνα με τους Άγγλους, ένα στοιχείο που προσθέτει… πόντους στην περίπτωση της Άρσεναλ, είναι η πρόσληψη τριών εκ των συνεργατών του Ολλανδού τεχνικού, στις ακαδημίες των «κανονιέρηδων». Συγκεκριμένα, ο Άντριες Γιόνκερ ανέλαβε το πόστο του διευθυντή των ακαδημιών, ο Γιάν βαν Λόον ανέλαβε την ομάδα U16 και ο Φρανς ντε Κατ θα κοουτσάρει την ομάδα U18. Ο Γιόνκερ συνεργάστηκε με τον Φαν Γκάαλ τόσο στην Μπάγερν Μονάχου, όσο και στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στην ολλανδική ομοσπονδία, ενώ οι δύο τελευταίοι δούλεψαν με τον Φαν Γκάαλ στην ολλανδική ομοσπονδία.

Το… έδαφος έχει στρωθεί λοιπόν, αφού η Άρσεναλ δείχνει να κινείται με… τις εισηγήσεις του Ολλανδού κόουτς. Στο Λονδίνο, πάντως, επιμένουν ότι το μέλλον της συνεργασίας του Αρσέν Βενγκέρ με τους «κανονιέρηδες», θα κριθεί από τα αποτελέσματα των τελευταίων τεσσάρων αγώνων του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα