Έχουν δίκιο οι Κρητικοί, αλλά δύσκολα θα το βρουν

Πραγματικά αλλοιωμένο είναι το φετινό πρωτάθλημα της Super League, λόγω της αποχώρησης δύο ομάδων στα μισά της περιόδου, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες βαθμολογικές ανακατατάξεις.

Η Νίκη Βόλου έφυγε νωρίς στη σεζόν και ο ΟΦΗ λίγο αργότερα, ωστόσο η απόσυρση των δύο ομάδων ήταν αρκετή προκειμένου να δημιουργηθούν μεγάλες αδικίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιες ομάδες πήραν στα χαρτιά τα παιχνίδια με τη Νίκη και τον ΟΦΗ, κάποιες άλλες ομάδες τις αντιμετώπισαν υπό καθεστώς διάλυσης, ενώ στην αρχή της σεζόν (αλλά και προς το τέλος στο ματς ΟΦΗ-ΠΑΟΚ) υπήρξαν ομάδες που έχασαν και βαθμούς από τους δύο αυτούς συλλόγους.

Η διοίκηση του Εργοτέλη στηρίζει την αίτησή της περί αλλοίωσης του πρωταθλήματος στο χαρακτηριστικό παράδειγμα της μάχης του υποβιβασμού και του γεγονότος ότι τις τελευταίες αυτές αγωνιστικές, ομάδες που μάχονται θα πάρουν περίπατο τους βαθμούς στα χαρτιά, σε μία στροφή του μαραθωνίου που υποτίθεται όλες οι ομάδες παίζουν την ίδια μέρα και ώρα υπέρ της προάσπισης της αξιοπιστίας.

Κι αν ο Εργοτέλης έχει δίκιο περί της αλλοίωσης, είναι δύσκολο να το βρει, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό του πρωταθλήματος για περιπτώσεις τέτοιου είδους. Η αίτηση περί αναδιάρθρωσης, βέβαια, δεν θα πονέσει κανέναν, καθώς θα προστατέψει τις δύο ομάδες που θα ακολουθούσαν ΟΦΗ και Νίκη Βόλου στον υποβιβασμό, αλλά φαντάζει δύσκολο να γίνει δεκτή. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως, όλα να τα περιμένεις, όπως και το να ζητήσει η διοίκηση της Football League –αν τελικά περάσει η αναδιάρθρωση– να ανέβουν περισσότερες ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία και να πέσουν κανονικά η 16η και η 15η ομάδα της Super League.

Οι φίλοι του Εργοτέλη θα πρέπει να περιμένουν υπομονετικά μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση που ίσως πάρει και μέρες…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα