Αζάρ το «αστέρι» του Euro

Η ομάδα του δεν έχει καταφέρει ακόμη κάτι σπουδαίο. Στους «8» του Euro βρίσκεται όλα κι όλα το Βέλγιο. Ωστόσο, ο Εντέν Αζάρ ξεπροβάλει κιόλας ως το μεγάλο αστέρι του φετινού Euro.

Η υποτονική πορεία της Τσέλσι στο αγγλικό πρωτάθλημα ίσως έκανε αρκετό κόσμο να ξεχάσει τι παικταράς είναι ο Βέλγος, ωστόσο στα παιχνίδια της Γαλλίας μας το υπενθύμισε. Ο άνθρωπος που στην ουσία πήρε μόνος του το νταμπλ με τη Λιλ στη Γαλλία το 2011 και που έχει ήδη τρεις τίτλους με την Τσέλσι (Europa League, πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ), που το 2012-13 έπαιξε στον αριθμό ρεκόρ των 62 αγώνων με τη λονδρέζικη ομάδα και που συχνά-πυκνά ανακηρύσσεται παίκτης της χρονιάς στην ομάδα του ή στο πρωτάθλημά του, έκανε ένα 80λεπτο κόντρα στην Ουγγαρία, χάρμα ιδέσθαι.

Δεν είναι μόνο η γκολάρα που πέτυχε κόντρα στους Μαγυάρους, σε ένα σημείο που ίσως και να είχαν απογοητευτεί. Ήταν κυρίως η ενέργειά του στο δεύτερο γκολ της ομάδας, όταν έκανε πάσα στον… εαυτό του, λίγο πριν βγάλει την ασίστ. Λίγοι το κατάλαβαν και κυρίως… χαμπάρι δεν πήρε η άμυνα της Ουγγαρίας.

Ο Αζάρ από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται καλύτερος και επειδή έχει και συμπαίκτες αξίας, δεν αποκλείεται να γίνει ο ήρωας αυτής της διοργάνωσης. Το Βέλγιο στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία την πάτησε, αλλά στη συνέχεια σοβαρεύτηκε, νίκησε την Ιρλανδία, άφησε εκτός θεσμού τη Σουηδία και πέτυχαν το σκορ της διοργάνωσης κόντρα στην Ουγγαρία.

Ο 25χρονος άσος της Τσέλσι έχει ονομάσει τον πρώτο του γιό, Γιάννη, κι ενώ δεν έχει γνωστές ελληνικές ρίζες, ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα