Αλεξάνδρειο-Βία: 1-0

Ένα νομοσχέδιο που ήρθε στη ζωή μας προκειμένου να αλλάξει ρότα ο ελληνικός αθλητισμός και να εκλείψουν μια και καλή τα φαινόμενα βίας από τα γήπεδα της χώρας, δοκιμάστηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στον αγώνα καλαθοσφαίρισης Άρης-ΑΕΚ και… απέτυχε! Η συγκεκριμένη αναμέτρηση για τα Play Off της Α1 του μπάσκετ στιγματίστηκε από εικόνες ντροπής, καθώς οι οπαδοί του Άρη δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας προκειμένου να καμφθεί η αντίπαλη ομάδα και να επηρεαστεί το διαιτητικό τρίο.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 19/5, ο Άρης και η ΑΕΚ διεκδικούσαν το εισιτήριο για την τετράδα της Α1, ένα εισιτήριο που μάλλον είχε χαρακτήρα γοήτρου, αφού ούτε το πρωτάθλημα μπορεί να διεκδικήσει κάποια από τις δύο ομάδες, ούτε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάριζε (τα κριτήρια είναι διαφορετικά στο μπάσκετ και δεν έχουν να κάνουν με την τελική βαθμολογική θέση). Που να ήταν και κρίσιμο βαθμολογικά…

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με οκτώ πόντους και κάπου εκεί άρχισαν τα επεισόδια. Αφήνουμε στην άκρη τα εμετικά υβριστικά συνθήματα, αφού τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες, αλλά και την ψυχολογική πίεση προς τους διαιτητές που άσκησε η ΚΑΕ Άρης τα δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη μέρα του αγώνα. Μετά το ένατο λεπτό του αγώνα, πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ άρχισαν οι απειλές τύπου «Δεν θα φύγετε ζωντανοί αν νικήσετε! Εδώ θα αφήσετε τα κόκαλά σας!». Τα αντικείμενα έπεφταν βροχή, ενώ ξεκίνησαν και οι προπηλακισμοί προς τους ανθρώπους της Ένωσης που κάθονταν πίσω από τον πάγκο.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Αθήνας, αλλά και οι διαιτητές τράπηκαν σε φυγή και κρύφτηκαν στα αποδυτήρια. Μέχρι εδώ έχουμε καταστάσεις που ακόμη κι αν δεν έπρεπε να οδηγήσουν τον αγώνα σε διακοπή, επέβαλαν τουλάχιστον εκκένωση του γηπέδου. Δεν έγινε τίποτα από τα δύο! Σύμφωνα, μάλιστα, με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της ΑΕΚ, Σταύρου Δουβή, όλα αυτά ήταν σκόπιμα και προμελετημένα προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι παίκτες της ΑΕΚ, ενώ ο προπονητής, Ντράγκαν Σάκοτα, εξήγησε πως αν η ομάδα του ζητούσε διακοπή, φοβόταν πως η διοργανώτρια αρχή δεν θα ήξερε πώς να χειριστεί την απαίτηση αυτή.

Δε χρειάζεται να πούμε πως το παιχνίδι συνεχίστηκε και η ΑΕΚ από οκτώ πόντους μπροστά (στον προηγούμενο αγώνα, μάλιστα, είχε νικήσει 38 πόντους στο ΟΑΚΑ), βρέθηκε κάποια στιγμή να χάνει με περισσότερους από 20 πόντους, αφού στην πραγματικότητα επέστρεψαν στο παρκέ μόνο τα σώματα των παικτών και όχι τα πνεύματα.

Εκ των υστέρων αντίδραση του Κοντονή

Μαθαίνοντας τα πεπραγμένα του αγώνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε εκ των υστέρων το φύλλο αγώνα και διέρρευσε την απορία του για τη μη διακοπή του αγώνα. Προς τι όλη αυτή η βιασύνη, για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τη βία άμα δεν είναι έτοιμες οι διοργανώτριες αρχές να χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις;

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δημιουργηθεί τέτοιος πανικός στην ΚΑΕ Άρης, που έβγαλε δύο απολογιστικές ανακοινώσεις, ενώ απέλυσε και τον υπεύθυνο τήρησης τάξης του γηπέδου (τον οποίο στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Γκόντας υπέδειξε ως τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον κλοτσήσει!). Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ ζουμί, αφού ο Σταύρος Κοντονής θέλει πλέον να εφαρμοστεί βαριά χρηματική καμπάνα και να εφαρμοστεί η παράγραφος των εξοντωτικών χρηματικών ποσών! Μένει να δούμε με ποιο κριτήριο θα αποφασιστεί το ύψος της ποινής και τι δεδικασμένο να δημιουργήσει στον ελληνικό αθλητισμό, αφού στην πραγματικότητα θα είναι η πρώτη εφαρμογή του νομοσχεδίου για τη βία!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα