Αναμορφωτής – γιατρός ο Βλάνταν Ίβιτς!

Αν υπάρχει κάτι που διαφοροποιεί το σημερινό ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς από τον περσινό του Ιγκόρ Τούντορ δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα όσο κάποιο άλλο χαρακτηριστικό της ομάδας. Άλλωστε και πέρσι ο Δικέφαλος του βορρά μην ξεχνάμε έκανε τρεις προκρίσεις στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια και κατάφερε να μπει στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο, εκείνες τις μέρες κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια.

Σήμερα, μία εβδομάδα πριν το τέλος του Σεπτέμβρη, ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το ματς της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη. Ξέρετε πόσοι ποδοσφαιριστές είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού; Η απάντηση είναι κανένας!

Πάνω από 40 τραυματισμοί πέρσι

Κάποιος μπορεί να πει πως αυτό είναι και λίγο τυχερό, μα αν ανατρέξουμε στον περσινό ΠΑΟΚ θα δούμε το εξής: Πρώτον, πως στο τέλος της χρονιάς μετρήθηκαν 40 τραυματισμοί, οι περισσότεροι θλάσεις. Και δεύτερον, πως πέρσι τέτοια μέρα πέντε ποδοσφαιριστές βρίσκονταν στο κρεβάτι του πόνου. Χαρίσης, Νομπόα, Πέλκας, Τσίμιροτ και Λεοβατς είχαν τεθεί νοκ-άουτ με μυικούς τραυματισμούς και ο Ιγκόρ Τούντορ τραβούσε τα μαλλιά του.

Τα μαλλιά του άρχισε να τα τραβάει και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος πέρσι το Φλεβάρη αποφάσισε να προβεί σε σύσκεψη κορυφής για να του εξηγήσουν για ποιο λόγοι υπάρχουν τόσοι τραυματισμοί. Εννοείται πως ο ένας άρχισε να ρίχνει ευθύνες στον άλλο. Οι γιατροί στους γυμναστές, οι γυμναστές στους μασέρ, οι μασέρ στους προπονητές και οι προπονητές στον αγωνιστικό χώρο του προπονητικού κέντρο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ένας έφερε την πραγματική ευθύνη. Ο Τούντορ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, πιεσμένος και αγχωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, απαιτούσε άμεση επιστροφή των παικτών στη δράση, πριν καν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση. Η μία θλάση διαδεχόταν την άλλη, μέχρι που ο Κροάτης έφυγε, ήρθε ο Ίβιτς και τότε έμαθε ο Ιβάν Σαββίδης τα δυσάρεστα. Ότι δηλαδή η ομάδα του πάσχει σε ιατρικό υλικό και δυναμικό. Ο Βλάνταν του είπε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει παίκτη που δεν είναι 100% έτοιμος και πως πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να επιτυγχάνεται η επιθυμητή αποκατάσταση τω ν αθλητών.

Καινούριοι γιατροί, καινούρια μηχανήματα

Ως γνωστόν, ο Ιβάν Σαββίδης είναι άνθρωπος που εμπιστεύεται πλήρως τους ανθρώπους τους οποίους φέρνει κοντά του και τους επιτρέπει πάντα να έχουν λόγο, μέχρι να διαπιστώσει ότι έχουν άδικο. Τον Ίβιτς τον εμπιστευόταν ούτως ή άλλως από τη δουλειά που έκανε στις ακαδημίες, οπότε είχε ένα λόγο παραπάνω να ακολουθήσει πλήρως τις προσταγές του. Ξήλωσε όλο το ιατρικό τιμ, κράτησε τους καλύτερους, έφερε καινούριους, τα κορυφαία μηχανήματα και ξαφνικά ο ΠΑΟΚ έχει γεμίσει παίκτες με κράση απαράμιλλη. Τυχαίο;

Περιττό να πούμε πως στον Ολυμπιακό τα μικροπροβλήματα τραυματισμών είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο, ενώ και ο Παναθηναϊκός έχει υποφέρει αρκετά από τραυματισμούς. Η ΑΕΚ έχασε κι αυτή τον Σιμόες σε κρίσιμο ματς.  Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει λευκό ιατρικό δελτίο. Πήγε και έπαιξε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη και με εξαίρεση την σκαριά που έφαγε ο Κρέσπο, όλοι οι άλλοι έφυγαν από το γήπεδο μια χαρά. Και πήραν και το «διπλό». Αν ρωτήσετε κάποιον στον ΠΑΟΚ θα σας πει πως δεν θυμάται ούτε ένα ματς πέρσι που να μην υπήρξε τραυματισμός. Κάτι λέει αυτό…

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα