Αντιγράφουν την Ελλάδα οι Γάλλοι!

Ως γνωστόν, στην Ελλάδα απαγορεύονται οι μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών και στα γήπεδα πηγαίνουν μόνοι φίλαθλοι που διαμένουν κοντά στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων με δικά τους μέσα, ή σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν μικρές μετακινήσεις έναν η αστυνομία και οι δύο ομάδες συμφωνήσουν.

Στη Γαλλία, λοιπόν, βλέποντας αυτό το ελληνικό μέτρο αποφάσισαν να το… υιοθετήσουν! Προφανώς αστειευόμαστε. Οι Γάλλοι θα πράξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο για ένα μήνα και αυτό διότι επιθυμούν να υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλη την επικράτεια, τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές.

Μία μετακίνηση οπαδών απαιτεί την ενεργοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και η γαλλική κυβέρνηση χρειάζεται αυτές τις μέρες της αυξημένης επιφυλακής όσο το δυνατόν περισσότερο δυναμικό. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, παύουν οι μετακινήσεις μέχρι νεοτέρας. Στην Ελλάδα το μέτρο αυτό ισχύει για να μη… βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους οι αντίπαλοι οπαδοί, αν και εδώ που τα λέμε, τα καταφέρνουν και μόνο τους, αφού αρκεί η αστυνομία και ένα διαιτητικό φαλτσοσφύριγμα (πολλές φορές ούτε καν αυτό) για να γκρεμιστεί ένα γήπεδο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα