Απαξίωση της πολιτικής…

Αν και ξορκίζει τις τράπεζες και τα στελέχη τους, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε τον Γιώργο Αποστολόπουλο ως έμμισθο σύμβουλο του περί οικονομικών θεμάτων, αλλά και για βασικό μάρτυρα στην περιβόητη υπόθεση με τα CDS και τον Αντρίκο Παπανδρέου. Ο κ. Αποστολόπουλος, γνωστός στο διαδίκτυο ως αρθρογράφος με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων», μετά τις καταγγελίες των ΑΝ.ΕΛ. είναι το πρόσωπο που επισκιάζει την προεδρική εκλογή.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Αφορμή οι καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, ότι επιχείρησε να εξαγοράσει την ψήφο του για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, έναντι 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό του στεγαστικού του δανείου, αλλά και επαγγελματικά συμβόλαια. Τη… βόμβα έριξε ο Λάκης Λαζόπουλος, καθώς αποκάλυψε στον τηλεοπτικό ΑΝΤ-1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη την καταγγελία του βουλευτή και προσωπικού του φίλου. Ο κ. Χαϊκάλης παρενέβη στην τηλεοπτική συζήτηση και είπε πως έχει παραδώσει στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και την αστυνομία οπτικό και ηχητικό υλικό. Η Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι ο βουλευτής έχει όντως προβεί σε καταγγελία το βράδυ του Σαββάτου, αλλά τα στοιχεία που έχει προσκομίσει δεν οδήγησαν σε περαιτέρω έρευνα, ενώ κατάθεση από τον Παύλο Χαϊκάλη πήρε ο ίδιος διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης. Πρέπει, εδώ, να σημειώσουμε πως πρόκειται για υλικό που δικονομικά έχει βιντεοσκοπηθεί με παράνομο τρόπο και κατά συνέπεια δεν αποτελεί επίσημο αποδεικτικό υλικό.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, το πρώτο ραντεβού (5/12) των δύο ανδρών έγινε στο ξενοδοχείο Plaza, όπου ο μεσάζων (σ.σ. δεν κατονόμασε τον κ. Αποστολόπουλο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ) επί 1 ώρα και 14 λεπτά τού έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ειδοποιήσαμε την Εισαγγελία ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση (6/12) και καταγράψαμε πάλι τη συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό», προσέθεσε ο κ. Καμμένος. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός, πως ελάχιστα λεπτά πριν από την τρίτη συνάντηση (13/12) –όπου θα δίνονταν τα χρήματα στον κ. Χαϊκάλη– ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται να ακύρωσε το ραντεβού με ένα μήνυμα που έγραφε «καλές γιορτές, θα τα πούμε με τον νέο χρόνο». Από τους ΑΝ.ΕΛ. υποστηρίζουν πως είτε αντιλήφθηκε ότι του την έχουν στημένη, είτε τον πληροφόρησαν.

Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί τι τελικά ισχύει και τι όχι, τόσο στις καταγγελίες Χαϊκάλη για τον Γιώργο Αποστολόπουλο, όσο και στις καταγγελίες Ξουλίδου για τον Γιώργο Σούκουρα. Η ουσία, όμως, είναι μία από τις σπουδαιότερες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αυτή της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας «τραυματίζεται» βαθιά –ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα– από το νοσηρό πολιτικό κλίμα που καλλιεργείται. Μάλιστα, παρά τις δηλώσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης πως «προστατεύουν τη σταθερότητα στη χώρα», η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, καθώς απαξιώνεται ακόμα περισσότερο η πολιτική ζωή του τόπου, ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας.

 

Who is who

Ο «Δευκαλίωνας», που φέρεται ως μεσάζοντας στην απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαικάλη, εργάστηκε για διάφορα ξένα funds καθώς και τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank. Λίγο πριν από την άφιξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, συμμετείχε σύμφωνα με πληροφορίες σε κλειστές συσκέψεις υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, που αφορούσαν την κρίση. Μετά την ένταξη στο μνημόνιο, ο κ. Αποστολόπουλος -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου- αλλάζει «στρατόπεδο» και εμφανίζεται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, με τη γνωριμία του με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. να γίνεται στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. Μάλιστα, μετά από υπόδειξη του Δημήτρη Σταμάτη, ο Γιώργος Αποστολόπουλος έδωσε στοιχεία στον κ. Καμμένο για να δημοσιοποιηθεί το «σκάνδαλο των CDS», ενώ κατέθεσε για το θέμα στην Εισαγγελία. Όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από τη «γαλάζια» παράταξη και ίδρυσε τους ΑΝ.ΕΛ., ο Γιώργος Αποστολόπουλος τον συνάντησε αρκετές φορές και του ζήτησε να τον βοηθήσει σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, ο πρώην τραπεζίτης μεταξύ σοβαρού και αστείου τού ζήτησε να μην τα βάζει με τραπεζίτες θηρία και θα κανονίσει αυτός να του σβηστούν τα δάνεια, με αποτέλεσμα να τον εκδιώξει από το Hot Doc.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο ίδιος συνήθιζε να συστήνεται ως έχων διατελέσει σύμβουλος των κ.κ. Α. Σαμαρά, Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

 

Η απάντηση Αποστολόπουλου

«Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές βεντέτες, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, έναν μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό. Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση “ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος”. Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα στο φως χωρίς μοντάζ συρραφές και μηχανορραφίες», δήλωσε ο «μεσάζοντας» –όπως τον κατονόμασαν οι ΑΝ.ΕΛ.– Γιώργος Αποστολόπουλος για την εμπλοκή του ονόματός του σε φερόμενη απόπειρα χρηματισμού.

 

Ν.Δ.: «Χαζοχαρούμενη σκευωρία»

Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στις καταγγελίες των ΑΝ.ΕΛ. ήταν άμεση, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για απίστευτη αθλιότητα και επικίνδυνο παιχνίδι με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μέσα σε λίγες ώρες, η Ν.Δ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Πάνου Καμμένου με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, με την επισήμανση πως ήταν ο βασικός μάρτυρας κατά του Αντρίκου Παπανδρέου στην υπόθεση των CDS και έμμισθος οικονομικός σύμβουλος του Πάνου Καμμένου.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ. είναι από τις 22 Μαρτίου του 2013, από συνάντηση αντιπροσωπειών των ΑΝ.ΕΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Παρόντες από τους ΑΝ.ΕΛ. ήταν ο Πάνος Καμμένος, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, στενός συνεργάτης –τότε– του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης. Επίσης, από τη Συγγρού χαρακτηρίζουν «χαζοχαρούμενη σκευωρία» την όλη υπόθεση.

 

Με μήνυση απαντά ο Αντ. Σαμαράς

Τον ίδιο τον πρωθυπουργό επιχείρησε να εμφανίσει ως εγκέφαλο της απόπειρας εξαγοράς του ο Παύλος Χαϊκάλης προκαλώντας την έκρηξη του Αντώνη Σαμαρά.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το πρόσωπο το οποίο τον πλησίασε τού αποκάλυψε ότι ενεργεί εκ μέρους ενός τραπεζίτη και ενός πολιτικού προσώπου, που με τη σειρά τους δρούσαν για λογαριασμό του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα