«Αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη»

Σφοδρότατη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την ανακοίνωση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως δεν πρόκειται για τίποτε παραπάνω από ότι ένα επικοινωνιακό τερτίπι ώστε να αλλάξει η αντζέντα της ημέρας όπου κυρίαρχο ζήτημα είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
«Μέσα στα μνημονιακά συντρίμμια της ισοπέδωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων και των εξοντωτικών φόρων, ο κ. Σαμαράς βλέπει σταθεροποίηση και ανάπτυξη. Είναι τέτοιος δε ο κυνισμός και η υποκρισία του, που επιλέγει τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για να παρουσιάσει τη νέα εκδοχή του success story του. Η καθυστερημένη και προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση φαντάζει ως σταγόνα στον ωκεανό της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου, μιας πολιτικής που γκρεμίζει τα πάντα συθέμελα στη χώρα . Τραγικά μόνη και αναξιόπιστη, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει δηλώσεις αισιοδοξίας και ανάκαμψης, τα μνημονιακά της καύσιμα όμως έχουν τελειώσει προ πολλού» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα μέσα στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε κατά του Γ. Στουρνάρα. Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κι εκείνοι που σας στηρίζουν με ψευτοδώρα, είναι εκείνοι που θα πάρουν όσα μπορούν από σας που έχουν του χεριού τους, μέχρι να έρθει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα. Μην χαίρεστε για τα μικρά δωράκια που σας φέρνει ο κος Σόιμπλε. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες…» είπε ο κ. Τσίπρας. Αναφερόμενος ειδικότερα στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι «αποτελεί προσωρινό δώρο του κου Σόιμπλε με αστερίσκο, να παρθεί πίσω αν συνεχιστεί η φοροδιαφυγή και τα κακά αποτελέσματα στα έσοδα. Αντί να παρουσιάζετε προσωρινά μέτρα και να ενοχοποιείτε τον κόσμο για την απόσυρση σε έξι μήνες, μονιμοποιείστε το 13% στην εστίαση, και ενισχύστε το ΣΔΟΕ και ελάτε σε συνεννόηση με τον κόσμο της εστίασης ώστε να έχει η μείωση άμεσο αντίκρισμα στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους στην εστίαση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα