«Από τη λειτουργία του λιμανιού πρέπει να έχει όφελος ο Πειραιάς»

 Tην  πρώτη τους συνάντηση είχαν, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαϊου, οι Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Μώραλης. Ο πρωθυπουργός, με πρωτοβουλία του ιδίου, δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, τον νέο δήμαρχο Πειραιά και αμφότεροι έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν τη πόλη, με επίκεντρο φυσικά στον ΟΛΠ και την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίησή του αλλά και το ζήτημα της παραμονής των δικαστηρίων στον χώρο που βρίσκονται σήμερα.

Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν το λιμάνι και τον δήμο όπως η προοπτικές ανάπτυξης, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η τόνωση της ναυτιλίας.

 Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού  και τάχθηκε (ξανά) υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του. Ο κ. Μώραλης τόνισε μάλιστα ότι πρέπει από τη λειτουργία του λιμανιού να έχει όφελος ο Πειραιάς που δεν έχει μέχρι σήμερα μέσω της θεσμοθέτηση συγκεκριμένου πόρου.

Για το φλέγον ζήτημα των δικαστηρίων ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορούν να βρίσκονται εκτός των ορίων της πόλης.

«Συνεχής συνεργασία της κυβέρνησης με τον δήμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων»

Ο νέος δήμαρχος  χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική και τόνισε πως αποφασίστηκε να υπάρχει μια συνεχής πλέον συνεργασία της κυβέρνησης με τον δήμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα