«Αρλούμπες τα λεφτά που τάζει η Euroleague»

Σαφέστατη θέση υπέρ της νέας προσπάθειας που γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – με τη συνεργασία, ωστόσο, της FIBA – πήρε ο επί σειρά ετών παράγοντας της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Οι εξηγήσεις που δίνει είναι σαφέστατες και το κυριότερο, προειδοποιεί τις ελληνικές ομάδες που εξακολουθούν να συνεργάζονται με τη Euroleague (τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ, δηλαδή) ότι τα λεφτά που υπόσχεται η διοργανώτρια αρχή δεν υπάρχουν και πως είναι «τυράκι» προκειμένου να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες:

«Πριν από 20 ημέρες είχαμε σύσκεψη στη Γενεύη και εκεί μπήκαν οι βασικές δομές της νέας διοργάνωσης. Επικοινώνησα αμέσως με τους ανθρώπους του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και τους μετέφερα τα δεδομένα. Νομίζω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα αντικαταστήσει αυτό της Euroleague που πάει απ’ το κακό στο χειρότερο και που ξεκίνησε από οικονομικής πλευράς. Άρχισε με 50 εκατομμύρια δολάρια, ξεκίνησε να μοιράζει 12 και τελικά όταν η FIBA βρήκε χορηγό και προσέφερε 30 εκατομμύρια για να πάρει τη διοργάνωση, μέσα σε τρεις ημέρες αυτοί εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος και πρόσφεραν 35 εκατομμύρια.

Προκαλεί εντύπωση ότι υπάρχουν σωματεία και μάλιστα επαγγελματικά, τα οποία υπέγραψαν για δέκα χρόνια δέσμευση με την Euroleague εν λευκώ, χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η σύμβαση και οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η IMG που είναι ένας κολοσσός, αλλά δεν είναι εταιρεία που πουλάει προϊόντα, κάνει παροχή υπηρεσιών. Αυτή πρέπει να βγάλει, να δώσει και να κρατήσει μια προμήθεια, άρα αυτή τη στιγμή δεν έχει υποσχεθεί κανένα ποσό και αυτό που λένε περί 35 εκατομμυρίων είναι αρλούμπες. Όλα είναι στον αέρα και φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει το ποσό που έχει τάξει»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε και τη γνώμη του για το που υπερτερεί το Champions League από την Euroleague:

«Πρώτα απ’ όλα στη θεσμική του οργάνωση, το μπάσκετ έχει ως ανώτατο θεσμικό φορέα τη FIBA, δευτερευόντως ότι όλα τα παράλληλα όργανα -διαιτητές και προπονητές- ανήκουν στη FIBA και αυτό μπορείτε να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε για τη συνέχεια της αντιδικίας. Δεν θα πειράξουμε τους παίκτες γιατί δεν φταίνε σε τίποτα αλλά οπωσδήποτε ένας διαιτητής που θέλει να διαιτητεύσει σε προολυμπιακούς και Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί να είναι και στην Euroleague».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα