Ατρόμητος: Η νέα μεγάλη ελληνική ομάδα!

Είθισται όταν μία μικρή ομάδα νικάει μία μεγάλη, ο κόσμος να μεταφράζει το αποτέλεσμα ως ήττα της μεγάλης και όχι ως νίκη της μικρής. Στην περίπτωση του Ατρόμητου των τελευταίων ετών δεν είναι και τόσο σίγουρο, όμως, ότι πρέπει να γίνεται αυτή η μετάφραση.

Αν δει κανείς στεγνά τους αριθμούς και τα αποτελέσματα θα διαπιστώσει πως την τελευταία πενταετία μόνο ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος των «μπλε» σε σύνολο επιτυχιών. Ο ομάδα του Περιστερίου, η συνέχεια της Χαλκηδόνας του Γιώργου Σπανού, ο οποίος είχε την ευφυΐα να μετατρέψει το σωματείο της πλατείας και των 100 φιλάθλων στον Ατρόμητο, από το 2010 και μετά είναι διαρκώς στον «αφρό» και φέρεται ως μεγάλη ομάδα. Όταν νικάει η συγκεκριμένη ομάδα, κανείς δεν θεωρεί έκπληξη το αποτέλεσμα, ακόμη κι όταν αυτό συμβαίνει κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Κι όταν χάνει, οι περισσότεροι διαπιστώνουν πως κάτι δεν πήγε καλά, πως ίσως χάθηκε το κίνητρο και πως μάλλον η σύλλογος με αυτή την ποιότητα που διαθέτει θα συνέλθει (όπως και αποδεδειγμένα συμβαίνει). Δεν θεωρείται φυσιολογικό να χάνει ο Ατρόμητος και δεν θεωρείται έκπληξη να νικάει. Αυτό είναι δείγμα του ότι έχει αλλάξει το dna του!

Πέραν του ότι ο Ατρόμητος βγήκε τέσσερις φορές συνεχόμενα στην Ευρώπη, έχει καταφέρει να φτάσει σε δύο τελικούς Κυπέλλου και στον έναν να παλέψει μέχρι τέλους για την κούπα κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ στο πρωτάθλημα κατόρθωσε τέσσερις χρονιές στη σειρά να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, χάνοντας για μία νίκη τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο το 2014!

Φέτος κάτι δεν πήγε καλά στην αρχή, αλλά ο σύλλογος «αυτοϊάθηκε», κυρίως χάρη στο διοικητικό επαγγελματισμό του και τις ποδοσφαιρικές επιλογές. Για μία ακόμη φορά διεκδικεί τίτλο – το Κύπελλο – αφού βρίσκεται στην τετράδα, ξεπερνώντας μάλλον εύκολα τον Παναθηναϊκό, παίζοντας τακτικά σαν μεγάλη ομάδα. Και όπως είπε και ο Τραϊανός Δέλλας, ανάλογα με την κλήρωση μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο (υπονοώντας πως πέραν του Ολυμπιακού δεν έχει να φοβηθεί άλλον αντίπαλο).

Παράδειγμα προς μίμηση ο Ατρόμητος, με μία διοίκηση υπόδειγμα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα