Αυτός είναι ο βαρύς οπλισμός της ISIS που σκορπά το θάνατο (φωτο)

Πλήρως εξοπλισμένοι είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αφού διαθέτουν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό ,που έχουν κατασκευαστεί σε 21 διαφορετικές χώρες – συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ- και με αυτά σκορπούν το θάνατο σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Την ώρα που όλα δείχνουν ότι η δράση του Ισλαμικού Κράτους θα κλιμακωθεί στη Γηραιά Ήπειρο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές εκείνοι που βλέπουν τη λύση στο άμεσο σφυροκόπημα του ISIS.
Μια ολομέτωπη σύγκρουση όμως με χερσαίες δυνάμεις θα μοιάζει με πόλεμο κανονικό, καθώς τόσο οι χιλιάδες τζιχαντιστές μαχητές όσο και ο σοβαρός οπλισμός που έχουν στα χέρια τους δεν προεξοφλούν μια εύκολη επιχείρηση για τις δυνάμεις της Δύσης.
Την ώρα που διάφοροι σπεκουλάρουν για πολλά ακόμα όπλα του Ισλαμικού Κράτους, για τα παρακάτω μπορούμε να είμαστε σίγουροι

Σοβιετικό άρμα μάχης T-72

isis 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ISIS έχει στα χέρια του πολλά τανκς του ιρακινού στρατού, περιλαμβανομένου του σχετικά μοντέρνου T-72. Οι αναφορές μιλούν ακόμα και για 10 άρματα μάχης αυτού του τύπου.

Type 59

isis 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Type 59 έβγαινε μαζικά από τις σοβιετικές γραμμές παραγωγής στη δεκαετία του 1950 και ο ιρακινός στρατός διέθετε μεγάλα αποθέματά του. Όπως ανέφεραν ειδησεογραφικές πηγές τον Αύγουστο, το Ισλαμικό Κράτος το χρησιμοποιεί τώρα κατά του ιρακινού στρατού.

FIM-92 Stinger

isis 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το δίκτυο Fox News, οι μαχητές του ISIS έβαλαν στο χέρι τους αμερικανικούς πυραύλους Stinger από λεηλατημένη στρατιωτική βάση του Ιράκ. Ελαφριοί και εύκολοι στη χρήση, οι Stinger δεν είναι ακριβώς αμελητέα απειλή.

Αντιαεροπορικό ZU-23-2

isisi 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και πάλι τον Αύγουστο κυκλοφόρησαν οι αναφορές που θέλουν το Ισλαμικό Κράτος να χρησιμοποιεί τα σοβιετικού τύπου αντιαεροπορικά κατά ιρακινών ελικοπτέρων. Η αποτελεσματικότητά τους κρίθηκε ιδιαιτέρως ικανοποιητική.

Ιρακινά χημικά όπλα

isis 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

έρουμε ότι τον Ιούλιο το Ισλαμικό Κράτος έβαλε στα χέρια του ένα παλιό ιρακινό εργοστάσιο χημικού πολέμου στα βόρεια της Βαγδάτης. Την ίδια ώρα, η εμπλοκή του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι με τα χημικά και μακρά είναι και διακαής πόθος των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν προσλάβει ιρακινούς και αιγύπτιους χημικούς στην προσπάθειά τους να φτιάξουν λειτουργικές βόμβες χλωρίου. Ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές ανέφεραν πρόσφατα ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε χημικά κατά των κουρδικών δυνάμεων

Κινεζικό αντιαρματικό HJ-8

isiss 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και πάλι από πολλές ανεξάρτητες πηγές πληροφορούμαστε ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το αντιαρματικό HJ-8, που έριξε την πρώτη του βολή στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μπορεί να μοιάζει και να είναι σχετικά δυσκίνητο, διαθέτει όμως ονομαστική πιθανότητα χτυπήματος που αγγίζει το 90%…

9K32 Strela-2/SA-7 Grail

isisi 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Washington Post είδε σε πολλαπλά προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους τους τζιχαντιστές να χρησιμοποιούν το εδάφους-αέρους SA-7 Strela.

Αμερικανικά και ιρακινά Humvees

isisi 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πέρα από τεθωρακισμένα και πυροβόλα, το ISIS βρήκε στρατιές ολόκληρες από Humvees στις εγκαταλειμμένες και λεηλατημένες βάσεις του ιρακινού στρατού. Μέσα στην έρημο της Μέσης Ανατολής, τα σκληροτράχηλα Humvees είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμα και μετατρέπονται αναμφίβολα σε σημαντικό όπλο…

M198 Howitzer

isis 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Business Insider αποκάλυψε τον Ιούλιο ότι το ISIS έχει στα χέρια του 55 αμερικανικά M198 Howitzer, που ήταν κάποτε κτήμα του ιρανικού στρατού. Το όπλο εκτοξεύει βλήμα των 155 χιλιοστών και έχει ωφέλιμο βεληνεκές στα 50 μέτρα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα