Βαρύ το κλίμα για Αφελάι στον Ολυμπιακό!

Θέμα με τον Ιμπραϊμ Αφελάι έχει προκύψει στον Ολυμπιακό, καθώς οι δύο πλευρές έχουν εκατέρωθεν παράπονα, τα οποία δεν αποκλείεται να λύσουν, με τη διακοπή της μεταξύ τους συνεργασίας!

Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται δανεικός στην ομάδα του Πειραιά, η οποία πλήρωσε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ για την «ενοικίασή» του στην Μπαρτσελόνα και παράλληλα καλύπτει το «βαρύ» συμβόλαιό του. Η προσδοκίες από την ένταξή του στο ρόστερ των Πειραιωτών ήταν μεγάλες, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε πως ήταν και υπερβολικές. Το ταλέντο του είναι πραγματικά μεγάλο, ενώ η επιστροφή του στην αποστολή της Εθνικής Ολλανδίας έδειχνε ότι ο ποδοσφαιριστής έχει επανέλθει ολοκληρωτικά, μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.

Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που φαινόταν από τα γενικότερα στοιχεία. Ο Αφελάι δεν κατάφερε να πείσει τον Μίτσελ Γκονζάλεθ ότι αξίζει μία θέση στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Ο πανάκριβος Ολλανδός έχει αγωνιστεί στα μισά παιχνίδια της ομάδας του, ενώ σε πολλά από αυτά, χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, ή αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του αγώνα.

Μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Champions League και σε συνδυασμό με τη γενικότερη αρνητική εικόνα του παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα, η διοίκηση του Ολυμπιακού επανεξέτασε την περίπτωσή του. Ενώ αρχικά υπήρχε η σκέψη να κινηθεί η διαδικασία για την πρόωρη εξαγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή από την Μπαρτσελόνα, στην πορεία εκτιμήθηκε πως θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής, η οποία μετατράπηκε σε δυσαρέσκεια, τόσο λόγω της συνεχιζόμενης μέτριας παρουσίας του Ολλανδού στο γήπεδο, όσο και λόγω ορισμένων κρουσμάτων σε επίπεδο συμπεριφοράς, το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του ο διεθνής μεσοεπιθετικός εμφανίζεται χολωμένος διότι, όπως υποστηρίζει στο περιβάλλον του, θεωρεί πως δεν τον εμπιστεύεται ο προπονητής του, Μίτσελ Γκονζάλεθ, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να ισχύει, αν λάβουμε υπόψιν μας το χρόνο συμμετοχής που του έχει δοθεί. Ο Αφελάι υποστηρίζει πως χρειάζεται παιχνίδια για να βρει έναν σταθερό ρυθμό και η τακτική του Ισπανού να τον αφήνει εκτός 11άδας σε αρκετά ματς, του προκαλεί πρόβλημα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστεί πιο διεξοδικά το θέμα του και δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση με τον παίκτη ή και τον μάνατζέρ του, προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Όπως έχει εξελιχθεί η ιστορία, τα πάντα είναι ανοικτά, ακόμη και η αποδέσμευσή του από το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και η επιστροφή του στη Βαρκελώνη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα