«Βλακώδης η πρόκληση του Μαρινάκη»

Τη δική του πτυχή για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στο Δ.Σ. της Λίγκας έδωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο παράγοντας των «πράσινων» χαρακτήρισε βλακώδη την πρόκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη και υποστήριξε πως η στάση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν εκείνη που προκάλεσε τα έκτροπα από τους οπαδούς. Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε και για τη διαιτησία, χαρακτήρισε «ιερή αγελάδα» τον Ολυμπιακό και άφησε να εννοηθεί ότι θα προτείνει στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ να διοργανώσουν δικό τους πρωτάθλημα, αν δεν αλλάξει η κατάσταση. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι στηρίζει απόλυτα τις αποφάσεις του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και ότι δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή να αποχωρήσει ο ίδιος ή να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα. Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του «τριφυλλιού»:

«Ευχαριστούμε που ήρθατε. Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, θέλω να σας πω ότι είναι αδύνατον να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα. Άλλοι πρέπει να αποχωρήσουν. Επίσης να σας πω ότι θα κάνουμε έφεση, θεωρούμε απόλυτα άδικη την ποινή που δεχτήκαμε. Δεν καταλαβαίνω τι άλλο θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει που δεν κάναμε. Θα σας περιγράψω τα γεγονότα με την σειρά για να ξέρετε τι έχω πει στην Πειθαρχική Επιτροπή, αλλά και τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Την Τετάρτη έγιναν τα μέτρα ασφαλείας και βγαίνουν τα μέτρα τάξης. Είναι αρκετές σελίδες που υπογράφουν όλες οι πλευρές. Αυτά τα μέτρα τάξης αν τα παραβιάσεις επισύρουν πολύ αυστηρές ποινές. Ήδη έχουμε κάνει αναφορά στον Ταξίαρχο κύριο Αρκουμάνη. Στα μέτρα τάξης σαφώς περιγράφηκε ότι η αποστολή του Ολυμπιακού θα πήγαινε στα μπουθ μαζί με τον πρόεδρο. Επίσης είχαν καλυφθεί τα παράθυρα για να μην μπορέσουν ν δείξουν την συμπάθεια τους οι οπαδοί μας. Την Κυριακή το πρωί έγινε σύσκεψη και με πήραν οι συνεργάτες μου λέγοντας ότι ο Μαρινάκης ήθελε να μπει στο γήπεδο. Μόνο με την παρουσία του υπήρξε μία ένταση. Αντιλαμβάνομαι τους λόγους της έντασης κι εγώ την ίδια ένταση αισθάνομαι. Έχουμε υποχρέωση να φιλοξενούμε τις διοικήσεις οποιασδήποτε ομάδας για να έχουμε πρωτάθλημα. Είπαμε ότι είναι αδύνατον να μπει στο γήπεδο ο κύριος Μαρινάκης. Αυτά τα έχω καταθέσει και ενόρκως. Είχα ζητήσει να μιλήσω με τον κύριο Σιμιτζόγλου και τον κύριο Κοντονή. Τους είπα πόσο επικίνδυνο είναι να κάθεται στον πάγκο ο κύριος Μαρινάκης και ότι θα προκληθούν επεισόδια. Όταν το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα είδαμε την ένταση, σκεφτήκαμε να εκκενωθεί το γήπεδο κι ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του, παρά να γίνει το παιχνίδι με τον κύριο Μαρινάκη παρόντα. Δεν καταλαβαίνω τι περιμένουν οι Αρχές για να καταλάβουν ότι μία ομάδα έχει προσπαθήσει τα πάντα. Ο κύριος Μαρινάκης έκανε βόλτα στο γήπεδο. Ο κύριος Περέιρα και ο κύριος Νικοπολίδης, αλλά κυρίως ο κύριος Περέιρα. Δεν είδα να παρεμβαίνει κανείς. Στις 5 είδα τον κύριο Αρκουμάνη που του είπα τις ανησυχίες μου και δεν ήθελε να εισακουστούν. Σκέφτηκα να μην παίξει η ομάδα, αλλά οι επιπτώσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες. Τόσο οι βαθμολογικές, αλλά και για τους φιλάθλους που περίμεναν το παιχνίδι. Ο Ταξίαρχος κύριος Αρκουμάνης, βεβαιώνεται ψευδώς από την Αστυνομία ότι έσκασαν δύο μολότοφ στο γήπεδο, κάτι που δεν συνέβη. Ο κύριος Αρκουμάνης είχε εκδώσει τα μέτρα τάξης και δεν τα τήρησε».

Για το ΔΣ της Λίγκας:
«Γίνονται αυτά που γίνονται στην Λεωφόρο, την επόμενη μέρα πήγαμε στην Σούπερ Λίγκα. Υπάρχουν θέματα πραγματικά σχετικά πως μπορεί να είναι ένας παράγοντας και στο στοίχημα. Μετά από αυτήν την κουβέντα δεχτήκαμε επίθεση από τον ΟΦΗ όπως κάθε φορά. Δεν δεχόμαστε να είμαστε οι βλάκες και άλλες ομάδες να εξαπατούν παίκτες, προπονητές κλπ και να βγαίνουν και από πάνω. Δεχτήκαμε ασυνάρτητη επίθεση από τον κύριο Μαχλά. Ο κύριος Μαρινάκης είχε κατέβει μαζί με τον κύριο Μαχλά στο γήπεδο. Ζήτησαν να επιστραφούν οι βαθμοί στον ΟΦΗ. Σιγά-σιγά κλιμακώθηκε η συζήτηση και φτάσαμε στα της Λεωφόρου. Ξεκίνησε μία επίθεση ο κύριος Μαρινάκης λέγοντας ότι εγώ ξεκίνησα τα επεισόδια και ότι το κάναμε επειδή είχαμε κόμπλεξ για την Ριζούπολη. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έκανε πολύ χειρότερα στην Ριζούπολη και δεν τιμωρήθηκε ποτέ για αυτά. Η πρόκληση ήταν βλακώδης. Ο κύριος Μαρινάκης μονολογούσε. Κατηγορίες, κατηγορίες, κατηγορίες. Μου λέει πριν τις βρισιές, θες να σε πλακώσω στο ξύλο ή να σε μπουγελώσω. Δεν θα ξαναπαίξει κανείς ποδόσφαιρο. Και του απάντησα ότι δεν του άρεσε που έχασε και γι’ αυτό πειράχτηκε κι εκεί με μπουγέλωσε, δυστυχώς το έφαγε το νερό ο κύριος Κωστούλας. Ξεκίνησε ένας απίστευτος οχετός ύβρεων. Θα κοινοποιηθούν τα πρακτικά του ΔΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγουν στην φόρα. Ο κύριος Μαρινάκης έβριζε ασύστολα, παρενέβη ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Εμφανίστηκε ένας τύπος που έριξε γροθιά στον Βασίλη από πίσω. Η Σούπερ Λίγκα δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα παρεμπιπτόντως. Άλλοι λένε ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν και δεν ξέρουν. Άλλοι φοβούνται και άλλοι είναι συνεργοί της αλητείας. Υπάρχουν όμως και αρκετοί σοβαροί άνθρωποι. Έτσι ολοκληρώθηκε το επεισόδιο του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Έχουμε ήδη κάνει κάποιες μηνύσεις. Υποθέτω ότι έγινε η αυτόφωρη διαδικασία. Ο κύριος Κωνσταντίνου είχε χτυπήσει και πήγε στο νοσοκομείο. Περιγράψαμε στους γιατρούς για να μην αμφισβητηθούν. Αλλά ήδη αμφισβητούνται. Πόσο βλάκες μπορεί να είναι κάποιοι; Και η προπαγάνδα έχει τα όριά της και όταν τα ξεπερνάει γίνεται βλακεία Έχει πει ο κύριος Κοντονής ότι πρέπει να παρθούν μέτρα. Η κυρία Μπαλωμένου είδε τρεις μπράβους να καιροφυλαχτούν, ένας από αυτούς είναι ο τύπος που έχει φάκελο, αρκετά εγκλήματα. Ήδη κατηγορείται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Έχει σχέση με τον κύριο Μαρινάκη και φάνηκε με την σχέση που είχε και με αυτόν τον μπράβο. Δεν θυμάμαι να έχει ξαναπέσει ξύλο στην Σούπερ Λίγκα. Μετά πήραμε γράμμα από την Σούπερ Λίγκα που μας έλεγε για το ΔΣ της Δευτέρας. Το γράμμα αυτό ήταν αστείο. Όταν έχει διακοπεί το πρωτάθλημα από την Πολιτεία, δεν είναι δυνατόν να κάνει η Σούπερ Λίγκα αυτό το πράγμα. Να λέει η Λίγκα να κάνουμε κουτσομπολιό κλπ. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά. Αυτά δείχνουν την παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς τους απαντήσαμε με επιστολή».

Για τη διαφθορά και για την βία:
«Ο Παναθηναϊκό τιμωρήθηκε. Η τιμωρία είναι άδικη και ακραία λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες που κάναμε και την άρνηση των Αρχών να βοηθήσει. Δεν ξέρω αν το είπα πριν, αλλά όταν αντιληφθήκαμε ότι θα κάτσει στον πάγκο δεν γινόταν να αλλάξουμε τα μέτρα τάξης. Αν μας είχαν επιβάλλει ότι θα έρθει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να κάνει βόλτες πάνω-κάτω. Θα είχαμε κάνει κι εμείς τις κινήσεις μας. Απαράδεκτο και τρελό αυτό που έγινε, αλλά τιμωρηθήκαμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση της βίας και καταδικάζεται. Όλοι τρελαινόμαστε με την ανομία και την έλλειψη κυρώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όποιος ασκεί βία την πληρώνει. Όλες οι ομάδες την πληρώνουν εκτός από τον Ολυμπιακό. Είναι ιερή αγελάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου η οποία κάθε χρόνο παίρνει λεφτά από το Champions League, πληρώνει μπράβους και αγοράζει πράγματα και καταστάσεις. Ξέρετε ότι υπάρχουν δύο ποινικές υποθέσεις σε εξέλιξη. Οι επιπτώσεις στους εμπλεκόμενους είναι πάρα πολύ σοβαρές. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Η Κυβέρνηση και ο κύριος Κοντονής έχει μία ευθύνη. Κάνει άριστα που λέει ότι πρέπει να εξαλειφθεί η βία. Τον στηρίζουμε απόλυτα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις ομάδες έντιμη. Δεν έχουμε κάνει το παραμικρό πράγμα, καμία μπαμπεσιά. Εμείς δεν είμαστε μπαμπέσηδες. Δίνουμε την φιλοξενία και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το Fair Play που είναι η πεμπτουσία ενός πρωταθλήματος. Ο κύριος Κοντονής επανέλαβε με συχνότητα και ορμή την άποψή του για σκληρή τιμωρία. Θεωρώ άδικη την απόφαση για αφαίρεση βαθμών. Ελπίζω ότι αυτό έγινε από σύμπτωση. Ο κύριος Κοντονής έχει μιλήσει και για την διαφθορά εκτός από την βία. Διάβασα κάποιες δηλώσεις του στον Βήμα FM, για την βία, καθώς η βία γεννιέται από την οργή και τον θυμό που υπάρχει από οπαδούς του Παναθηναϊκού και άλλες ομάδες προς τον Ολυμπιακό. Βλέπουμε την μεροληψία υπέρ του Ολυμπιακού. Τίποτα δεν έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, έγινε ένα νομοσχέδιο από τον κύριο Ανδριανό αλλά δεν πρόλαβε να το περάσει. Έχω την εντύπωση ότι λέει ειλικρινά ο κύριος Κοντονής ότι θα κινηθεί κατά της διαφθοράς. Θα κάνουμε έφεση και θα προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε την σχέση των πειθαρχικών μορφωμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Ολυμπιακό. Θα δώσουμε μάχη για να πάρουμε τους βαθμούς μας».

Για τους διαιτητές και τους παρατηρητές:
«Βλέπετε όλοι τις διαιτησίες. Σφυρίζουν τους αγώνες συγκεκριμένοι διαιτητές για συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θυμάστε τον τελικό Κυπέλλου που τον χάρισε ο Γιάχος στον Ολυμπιακό. Ο παρατηρητής που είχαμε, ο κύριος Πατμανίδης που υποτίθεται ότι τα γράφει όλα δεν έγραψε για την επίθεση στα αποδυτήρια γιατί τα βρήκαν λέει. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Αστέρας Τρίπολης δεν αντιδράει, αλλά πάλι ο Σπάθας τους άλλαξε τα φώτα. Έχει κάνει κι άλλα όργια ο Σπάθας και εις βάρος του Παναθηναϊκού. Υπάρχει απόλυτη αδιαφάνεια. Οι παρατηρητές δεν ξέρουμε τι γράφουν στις εκθέσεις τους. Μας έχουν αρνηθεί να μας τις δώσουν μετά από αγώνες με επεισόδια. Όλα εξαρτώνται από τις εκθέσεις των παρατηρητών όταν έχουν γίνει επεισόδια. Διαλέγουν συγκεκριμένους παρατηρητές και διαιτητές. Επίσης η βαθμολογία τους είναι αδιαφανής. Δεν τιμωρούνται και ξαναπαίζουν. Το παράδειγμα το τελευταίο είναι το παράδειγμα του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ που χτύπησαν τον Γλύκο και πλήρωσαν 7000 ευρώ πρόστιμο, ενώ εμείς με 100.000 ευρώ πρόστιμο, δύο αγωνιστικές και -3 βαθμούς. Να πω και για τον ΟΦΗ; Μας απείλησαν εκεί, πήγαμε εκεί, μας προστάτευσε εκεί, τραυματίστηκε ο κύριος Παπαβασιλείου κι έφαγαν μία αγωνιστική και 20.000 ευρώ πρόστιμο. Η Αστυνομία γενικά μας έχει βοηθήσει πολύ στο σύνολό της».

Για το αν σκέφτηκε κάποια στιγμή το ενδεχόμενο να αποσυρθεί η ομάδα ή να τα παρατήσει μπροστά στην ανομία που υπάρχει:
«Δεν σκέφτηκα ούτε να τα παρατήσω ούτε να φύγω από το πρωτάθλημα, άλλοι πρέπει να φύγουν. Θα καταστραφεί το πρωτάθλημα αν φύγει ο Παναθηναϊκός. Το θέμα της αναβολής για μία εβδομάδα είναι ημίμετρο. Αν δεν διορθωθούν τα θέματα της βίας και της διαφθοράς γιατί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Εμείς θα ζητήσουμε την απόλυτη εφαρμογή των νόμων πριν αφήσουμε το πρωτάθλημα να συνεχιστεί».

Με ποιον τρόπο θα προσπαθήσει ο Παναθηναϊκός να αντιδράσει και μετά τα όσα έγιναν στην Super League σκέφτεται να πάει ή να μην πάει:
«Όλα τα σκεφτόμαστε. Εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να σκεφτόμαστε τα πάντα. Ήδη αντιδράμε και βλέπετε τα αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε την διαφθορά. Δίνοντας το παράδειγμα να προσπαθούμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Παίρνουμε το κόστος. Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα. Αν δεν υπήρχαν οι διαιτησίες που χάρισαν βαθμούς στον Ολυμπιακό ξέρουν όλοι ποιος θα ήταν πρώτος. Με την δική μας τη φιλοσοφία που βγάζουμε παιδιά από τις ακαδημίες και παίρνουμε νέους ποδοσφαιριστές, ενισχυόμαστε με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Του χρόνου θα το κάνουμε σε μεγαλύτερη βαθμό. Αν ο Παναθηναϊκός φέτος δεν κερδίσει το πρωτάθλημα, θα οφείλεται σε αδικία».

Για το αν έχει σκοπό να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό αλλά και με τους παίκτες της ομάδας:
«Ο κύριος Κοντονής είναι ο αρμόδιος. Είναι αρκετός και σε αυτόν θα απευθυνθούμε. Αν πηγαίναμε στον Πρωθυπουργό θα ήταν κίνηση εντυπωσιασμού και αγανάκτησης. Βεβαίως και απογοητεύονται οι παίκτες, αλλά αυτό μας κάνει πιο δυνατούς. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Αυτό τους είπε ο προπονητής που είμαστε συνέχεια σε επαφή. Μιλάω με τους ποδοσφαιριστές όπως μιλάμε, σαν κοινοί άνθρωποι. Είμαστε ενωμένοι, δυναμικοί και η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες ΠΑΕ:
«Υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ ομάδων που έχουν θιγεί. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και εμείς, έχουμε μία ευκαιριακή συνεργασία. Έχουμε κάποια κοινά συμφέροντα, να αντιμετωπίσουμε το σύστημα, αλλά είμαστε ανταγωνιστές».

Για το αν θα περιμένει την Πολιτεία και αν δει ότι συνεχίζεται έτσι η κατάσταση:
«Δίνουμε έναν αγώνα και θα συνεχίσουμε, αν η Κυβέρνηση είναι συνεπής θα το κρίνουμε στο τέλος. Μέχρι σήμερα μπορεί να συγκριθεί η Κυβέρνηση με τις προηγούμενες που δεν έκαναν τίποτα. Ελπίζω να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αν αυτή η Κυβέρνηση δεν ολοκληρώσει την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Το τελευταίο που θέλουμε είναι μία πολιτική αστάθεια. Αισιοδοξώ γενικά. Έχω υπάρξει ξανά αισιόδοξος, αλλά έπεσα έξω».

Για το αν είναι στο μυαλό του να μην κατέβει του χρόνου ο Παναθηναϊκός:
«Νομίζω ότι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Υπάρχουν όρια. Δεν μιλάω σαν εκπρόσωπός τους. Ούτως ή άλλως το Champions League το παίρνει ο Ολυμπιακός. Μπορούμε να τους αφήσουμε να παίζουν με τον Πλατανιά, τον Εργοτέλη και τον Τύρναβο με τον οποίο μιλάνε στα πακιστανικά τηλέφωνα να παίζουν μόνοι τους κι εμείς να παίζουμε σε πρωτάθλημα εκτός UEFA».

Για τον κόσμο:
«Κάνω έκκληση στον κόσμο να είναι στο πλευρό μας, καθώς είμαστε πολλοί και θα πρέπει να είναι δίπλα μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα