Γιατί η ΔΗΜ.ΑΡ. καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο

Με την αποχώρηση από την κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ εκτός από τα εσωτερικά της προβλήματα, δέχθηκε και την «επίθεση» των δημοσκοπήσεων με τα ποσοστά της να μειώνονται δραστικά.

Αν και η εξέλιξη αυτή δεν ξάφνιασε κανέναν, παρόλα αυτά, στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν αποφασίσει να περάσουν στην αντεπίθεση έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν αν όχι ενισχυθούν τουλάχιστον δημοσκοπικά.
Πρώτο δείγμα γραφής της νέας τακτικής θα δοθεί στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Στην Αγ. Κωνσταντίνου ήδη ανακοίνωσαν πως επί της αρχής θα το καταψηφίσουν διαχωρίζοντας την θέση τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει την αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με επιτυχία με την τρόικα, ώστε να αποφύγει μέτρα που δεν έχουν άμεση σχέση με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις. Μέτρα που δεν προβλέπονται από την μνημονιακή δέσμευση τουλάχιστον με αυτή την επαχθή και βίαιη μορφή και αποτελούν οπισθοδρόμηση σε σχέση με τα συμφωνηθέντα από προηγούμενη διαπραγμάτευση. Οι οριζόντιες απολύσεις, η υπέρβαση της κινητικότητας, η απουσία αξιολόγησης στο δημόσιο δεν συνιστούν μεταρρυθμιστικές πράξεις».

Όσον αφορά τα φορολογικά, η ΔΗΜΑΡ «επισημαίνει την ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα όπως είχε δεσμευτεί και με την επιλογή της η τρικομματική κυβέρνηση αμέσως μετά τις περσινές εκλογές».

«Αντί για αυτό», υπογραμμίζει «βρισκόμαστε μπροστά σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις χωρίς να αντιμετωπίζεται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η διαμόρφωση περιουσιολογίου και οι συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαπαλλαγής».

«Η ΔΗΜΑΡ επιφυλάσσεται στη συζήτηση κατ’ άρθρον να ψηφίσει διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που είναι σε θετική κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οσον αφορά τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση σημειώνεται πως «η κατάργηση υπηρεσιών των ΟΤΑ, δημοτικής αστυνομίας και σχολικής φύλαξης, είναι απαράδεκτη, αυθαίρετη, αναιτιολόγητη και πρέπει να αποσυρθεί. Αυτή η μεθοδολογία ανοίγει δρόμο για «ξαφνικό θάνατο» και άλλων ειδικοτήτων και υπηρεσιών έως το τέλος του έτους.

Οι οριζόντιες απολύσεις και διαθεσιμότητες καταργούν στην πράξη την έννοια της αξιολόγησης δομών και εργαζομένων, δημιουργούν μαζικά φόβο και αποθάρρυνση. Τελικά οδηγούν στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την υπονόμευση της αναγκαίας διοικητικής μεταρρύθμισης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα