Καθημερινή ενημέρωση

Γ. Βρούτσης: Η Ελλάδα κατάφερε να εκπέμψει θετικό μήνυμα

Μήνυμα αισιοδοξίας για την εξέλιξη των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας έστειλε από το βήμα της εκδήλωσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Απευθυνόμενος στους φορείς του εμπορίου ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η Ελλάδα σήκωσε το βάρος της μεγαλύτερης δημοσιονομικής προσαρμογής, πιθανόν σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως είπε, και πέτυχε να εκπέμψει θετικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη.

Αναφερόμενος μάλιστα στον άξονα της ανεργίας ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι το 2014 θα υπάρξει αποκλιμάκωση της καθώς το 2013 μπήκε ένα φρένο στον κατήφορο. «Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια περνάει από την ύφεση στην ανάκαμψη, με τη βοήθεια του ελληνικού λαού» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πέρασε τον ωκεανό και θα ήταν τραγικό τα τελευταία μέτρα να τα παρατήσει». Εστιάζοντας στα πεπραγμένα του υπουργείου του, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι πλέον το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς εργασίας έχει καταστεί περισσότερο λειτουργικό και ευέλικτο.

Σε ό,τι αφορά το μη μισθολογικό κόστος, ο κ. Βρούτσης τόνισε, ότι σχεδιάζεται επιπλέον μείωση των εργοδοτικών εισφορών για άλλες 3,9 μονάδες έως το 2016, με τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο.Το 2012 οι εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα. Σε μήνυμα του προς το σύνολο των εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας, τις κάλεσε να εμπιστευτούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό και να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις αντιμετωπίζοντας την εργασία με σεβασμό και νομιμότητα.

Διαβάστε επίσης