ΔΕΗ: Αρχίζουν τα «roadshows» για το εταιρικό ομόλογο

Ξεκινούν από αύριο Παρασκευή κι ολοκληρώνονται την προσεχή Τρίτη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επιβεβαιώνουν πρόσφατο δημοσίευμα του www.iapopsi.gr, τα «roadshows» της ΔΕΗ σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη για την προώθηση του εταιρικού ομολόγου της. Την Τρίτη αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών, το οποίο θα κλείσει μία ημέρα αργότερα.

Η Επιχείρηση εκτιμάται πως θα αναζητήσει 500.000.000 ευρώ με συνδυασμό ομολογιών λήξεως 2017 κι ομολογιών λήξεως 2019. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που είχε βγει στις αγορές η ΔΕΗ ήταν το 2000.

Σε ανακοίνωσή της η Επιχείρηση αναφέρει: «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. («ΔΕΗ Α.Ε.») ανακοινώνει, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3556/2007 και 3340/2005 και τις εφαρμοστικές υπ΄ αριθ. 1/434/03.07.2007 και 3/347/12.07.2005 αποφάσεις της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι η θυγατρική της PublicPowerCorporationFinanceplc (ο “Εκδότης”), θα προβεί σε προσφορά Ομολογιών (“SeniorNotes”) €500.000.000, με συνδυασμό Ομολογιών (“SeniorNotes”) λήξεως το 2017 και Ομολογιών (“SeniorNotes”) λήξεως το 2019 (οι “Ομολογίες”). Οι Ομολογίες θα τελούν υπό την πλήρη και ανεπιφύλακτη εγγύηση της ΔΕΗ Α.Ε.

Οι Ομολογίες πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (“GlobalExchangeMarket”) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας. Τα έσοδα από την έκδοση και πώληση των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την μερική προπληρωμή υφιστάμενων δανείων, για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών και γενικών εταιρικών δαπανών και για την πληρωμή των αμοιβών και εξόδων που σχετίζονται με την προσφορά και την πώληση των Ομολογιών».

Μειωμένα έσοδα ελέω κι ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ

Στο μεταξύ, σε ξεχωριστή της ανακοίνωση η ΔΕΗ ενημερώνει πως βάσει προκαταρκτικών εσωτερικών εκτιμήσεων της διοίκησης για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014, αναμένει τα έσοδα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να είναι ελαφρώς μειωμένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η Επιχείρηση χαρακτηρίζει αναμενόμενη τη μείωση, την οποία αποδίδει πρωτίστως στη χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως ως αποτέλεσμα των ήπιων χειμερινών συνθηκών, καθώς και στην πρόσφατη μείωση των τιμολογίων για Πελάτες Υψηλής Τάσης, κυρίως για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ του Ομίλου Μυτιληναίου, «δώρο» του μεγαλομετόχου ελληνικού Δημοσίου. Η ΔΕΗ διευκρινίζει, πάντως, πως οι εκτιμήσεις της βασίζονται σε σειρά υποθέσεων και παραδοχών που εμπεριέχουν εγγενή αβεβαιότητα και υπόκεινται σε τροποποιήσεις. Τα οριστικά οικονομικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Μαΐου.
 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα