Δεν βοήθησε το αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον έδωσε ελπίδα

Ο άνθρωπος που επέμενε στη λύση Μαρκαριάν, ο φυσικός αρχηγός των αποδυτηρίων της Εθνικής μας ομάδας, ο Γιώργος Καραγκούνης, ήταν ικανοποιημένος και ελαφρώς σκασμένος, ώρες μετά το ματς της Βουδαπέστης.

Το τελικό 0-0 δεν ικανοποίησε κανέναν, καθώς στέρησε την ευκαιρία στην Ελλάδα να κρατά στα χέρια της την υπόθεση τρίτης θέσης και μπαράζ και την ελπίδα κατάκτησης της δεύτερης θέσης, ωστόσο η παρουσία των παικτών άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Σε αυτό στάθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης και αυτό σχολίαζε μετά το ματς στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αλλά και στην επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα.

«Αν παίζουμε έτσι θα πάμε καλά. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Αυτή η διάθεση που έδειξαν  τα παιδιά οφείλεται αποκλειστικά στο Σέρχιο Μαρκαριάν», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής των εθνικών μας ομάδων, παινεύοντας την επιλογή του.

Ο Καραγκούνης ως γνωστόν είχε θέσει βέτο στην Ομοσπονδία, τονίζοντάς τους χαρακτηριστικά πως αν δεν ερχόταν ο Μαρκαριάν θα εγκατέλειπε το πόστο του και ήταν λογικό να έχει πολύ άγχος για την εμφάνιση της Εθνικής, καθώς μία κακή παρουσία στη Βουδαπέστη, θα επέτρεπε στους… καλοθελητές να σχολιάσουν αρνητικά την επιλογή του. Δεν είναι λίγοι κι αυτοί που πιστεύουν πως οι παίκτες τα έδωσαν όλα και για τον Καραγκούνη, ξέροντας πως ο αγαπημένος τους διευθυντής θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα παιχνίδια του ομίλου που απομένουν.

Σίγουρα το 0-0 δεν έδωσε την ευκαιρία για πλήρη δικαίωση στον Καραγκούνη, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται και αν η ομάδα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το πρόσωπό της –ακόμη κι αν δεν προκριθεί– θα υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα και η προσπάθεια για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018. Και σε αυτή την προσπάθεια, αν τα έχει πάει καλά ο Μαρκαριάν και μείνει στο πόστο του, θα είναι και πάλι συνοδηγός ο Καραγκούνης. Αν όμως η συνεργασία δεν αποδώσει, τότε το μέλλον του Ουρουγουανού και του Γιώργαρου θα τεθούν υπό συζήτηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα