«Δεν στηρίζω Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Στο θέμα εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, σε συνέντευξη του στον realfmo Νίκος Νικολόπουλος. Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα,  αφού, όπως είπε, «ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιλέγεται για να εκτελεί τα όσα θα του λένε οι Σαμαράς- Βενιζέλος» ενώ δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει νέα βέλη κατά συγκυβέρνησης και τρόικας.

 Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε πως «η νέα μεγάλη πατριωτική συμμαχία των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, θα προτρέψουν τους Έλληνες φορολογουμένους να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και επίσης δημοσιοποίησε την απόφαση που πήραν για μία Εθνική Συνδιάσκεψη που θα γίνει τον επόμενο μήνα, στην οποία και θα εγκριθεί η νέα πρόταση εξόδου, από την καταστροφική υφεσιακή οικονομική πολιτική που ακολουθεί το «δίδυμο της συμφοράς»  Σαμαρά – Βενιζέλου.

Εκεί θα διαμορφωθεί επίσης η στρατηγική και η τακτική για την ανατροπή των μνημονιακών δυνάμεων, καθώς και η ενιαία στάση που θα τηρηθεί στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας»

«Ξεχάστηκαν τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Α. Σαμαρά»

Ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. στην συνέχεια είπε:  «Η καθημερινή ειδησεογραφική επικαιρότητα αποκαλύπτει μια επώδυνη αλήθεια: Ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υπό ξένη κατοχή, η οποία έχει καταργήσει κάθε έννοια δικαίου και σεβασμού στους πυλώνες της αστικής Δημοκρατίας. Φτάνει να μελετήσουμε τα ρεπορτάζ που αφορούν την προσεχή συμφωνία στο Παρίσι μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικα.

Ο καθένας διαπιστώνει ότι ξεχάστηκαν  τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Α. Σαμαρά… από το προεκλογικό  ‘’…σκίζουμε τα Μνημόνια σελίδα-σελίδα’’ και τώρα πάμε στην εγγραφή … «τόμων» με νέες υποχρεώσεις!

Οι προσκυνημένοι και παραδομένοι κυβερνητικοί στους ξένους δανειστές ζητούν ο φτωχοποιημένος λαός να… επιστρέψει στα ταμεία (των δανειστών) κάθε ψίχουλο που έλαβε στο πρόσφατο παρελθόν.

Έρχονται δυστυχώς νέες δυσάρεστες και απάνθρωπες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο,  στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και στην εργατική νομοθεσία (ομαδικές απολύσεις, ανταπεργία, συνδικαλιστικά δικαιώματα).τις νέες παρεμβάσεις σε γάλα, φάρμακα, ψωμί, τη μείωση φορολογικών εκπτώσεων κτλ.

Ακόμα επεσήμανε πως: «Η κατάσταση θα γίνει πλέον εφιαλτική με την εξειδίκευση κατά το Σεπτέμβριο των νέων αντιλαϊκών μέτρων, μέσω του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, αφού εκτός από τη νέα φορο-επιδρομή, έρχεται μεγαλύτερος περιορισμός της δημόσιας δαπάνης, που θα μπορούσε, έστω στοιχειωδώς, να στηρίξει την οικονομία της χώρας.

Στο «πακέτο» συμπεριλαμβάνονται υποχρεώσεις για το γενικευμένο ξεπούλημα και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς της δημόσιας περιουσίας και παράλληλα εκβιάζεται η υφαρπαγή και της ιδιωτικής περιουσίας, μέσω των χρεών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.

Και όλα αυτά φυσικά χωρίς να επιτυγχάνονται οι στόχοι της αποπληρωμής του χρέους, το αντίθετο μάλιστα διογκώνεται περισσότερο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ακόμη τόνισε: «Η τρόικα θα επιμείνει στην εξάλειψη των όποιων μελλοντικών δημοσιονομικών κενών και θα ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο να παρουσιάσει τα δημοσιονομικά ισοδύναμα, αφού θεωρεί πως τα δημοσιονομικά μέτρα, δεν επαρκούν και στη βάση αυτή ήδη έχει ζητήσει την επέκταση δημοσιονομικών μέτρων που λήγουν.

Στις ευρωεκλογές πήραν… λάθος μήνυμα

Τελειώνοντας τόνισε: «Φαίνεται πως δεν έχουν πάρει το μήνυμα ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης. Έκτος και αν το πήραν αλλά το διάβασαν λάθος.

Πως αλλιώς μπορεί να περιγράφεται, παρά ως ‘’χυδαία υποκρισία’’, το να υπόσχεται ο κ. Σαμαράς από το μπαλκόνι ότι: ‘’δεν πρόκειται να πάρει άλλα αντιλαϊκά μέτρα’’… και την ίδια ώρα να ‘’αρπάζει το τσεκούρι και όποιον πάρει ο Χάρος’’;

 «Θέλουν Κουβέλη για να εκτελεί όσα του ζητούν»

Όσον αφορά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε: « Ο Ελληνισμός γνωρίζει τι εστί Κουβέλης, δήθεν αριστερός νεοταξικός και τι λουλούδια είχε και έχει το Μνημονιακο νεοταξικό κόμμα του. Έτσι εξηγείται γιατί οι Σαμαράς και Βενιζέλος επέλεξαν τον Πρόεδρο της «νεοταξικής» Ανανιακής Αριστεράς που εκτελεί όσα του ζητούν.

Δεν θα ψηφίσουμε Κουβέλη, ακόμα και αν μείνω μόνος με τον Π. Καμμένο. Δεν δικαιώνουμε τις ανθελληνικές απόψεις… Ρεπούση»!!!

 «Η αποπομπή του Αρνό Μοντεμπόρ είναι ένα Εθνικό Παράσημο αντίστασης»

Τέλος, ζητήθηκε από τον Νίκο Νικολόπουλο να κάνει συσχετισμό της δικής του παραίτησης από Υπουργός με εκείνης του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ: «Ζούμε» είπε «σε εποχές πρωτόγνωρες, με πολιτικά ήθη εξίσου πρωτόγνωρα, από ανθρώπους που τρομοκρατήθηκαν πρωτόγνωρα πολύ, αντιλαμβανόμενοι πως η γλώσσα της αλήθειας και της πολιτικής αξιοπρέπειας «κόκαλα δεν έχει αλλά κόκαλα τσακίζει», και για αυτό οι παραιτήσεις μας αντιμετωπίζονται με καχυποψία ή ακόμη και ως … τρέλα!!! Κάποιοι μας κοιτούν «παράξενα».

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που όσα έγραψα τότε στην παραίτηση μου δεν τα πίστευαν.

Δεν περίμεναν ότι η άνευ όρων παράδοση στην «βουλιμία» της ξένης τρόικας, συνοδευόμενη με την «τυφλή» υπακοή, των Σαμαρά και Βενιζέλου,  στα παραγγέλματα της, θα έφερνε αυτή την δυστυχία στον λαό και την καταστροφή στην Πατρίδα μας.

Η αποπομπή του Αρνό Μοντεμπόρ από την  Γαλλική Κυβέρνηση είναι ένα Εθνικό Παράσημο αντίστασης απέναντι στη «βουλιμική και απάνθρωπη» Γερμανική Κυβέρνηση.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα όμως πιθανολογείται βασίμως ότι τέτοιες  παρασημοφορήσεις δε θα έχουμε!

Και προς τούτο αρκεί να προσέξουμε τον πανικό που αισθάνονται οι συγκυβερνώντες με τις παραιτήσεις. Κάθε φορά προχωρούν με βιασύνη, αντιδημοκρατικά και με «χωρίς απολογία τις άμεσες διαγραφές μας»!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα