«Δεν συμφέρουν την Ελλάδα οι πρόωρες κάλπες»

Στα όσα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες, μετά μάλιστα και τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για πιθανή προσφυγή στις κάλπες, αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην τηλεόραση του Mega απέρριψε τα σενάρια εκλογών τονίζοντας πως «οι κάλπες για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν συμφέρουν την Ελλάδα, Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

«Ο ελληνικός λαός στηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει θέμα αναντιστοιχίας της λαϊκής βούλησης με την εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τονίζοντας ότι δεν υφίσταται θέμα εκλογών και πως κάτι τέτοιο δεν συμφέρει την Ελλάδα. «Αυτό που συμφέρει τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι η σταθερότητα, να είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες σε μία διαπραγμάτευση», συμπλήρωσε.

Οσο για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημοψήφισμα, όπως είναι πιθανόν να χρειαστεί σε περίπτωση που «παραβιαστεί η ευρωπαϊκή συνθήκη και πούνε κάποιοι ότι θα ακολουθήσουν τον Σόιμπλε».

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών είπε πως: «με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία έχει κάνει την προσωπική του επιλογή να βλέπει σαν δικό του μαγαζί την Ευρώπη. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανεξάρτητη ένωση κρατών και όχι μία ένωση που την διατάζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας».

Συνεχίζοντας ο Πάνος Καμμένος εκτόξευσε τα πυρά του κατά του Β. Σόιμπλε ξεκαθαρίζοντας πως «κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την Ελλάδα και να την υποτάξουν», γι’ αυτό και δεν έχουν την πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση και να ανοίξει η χρηματοδότηση που θα τονώσει τη ρευστότητα στη χώρα.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, είπε: «Δεν θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, πριν λίγο καιρό δεν θέλανε εμένα στην κυβέρνηση ως εταίρο. Δεν είναι δυνατόν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό».

«Τα πράγματα πάνε καλά»

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι «τα πράγματα πάνε καλά», παρά την αρνητική εικόνα που βγαίνει προς τα έξω για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup στη Ρίγα, διαμηνύοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αυτά που επιθυμεί «μια ομάδα η οποία διευθύνεται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας».

«Η συμφωνία θα εξαρτηθεί αν πράγματι οι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα στην οποία επεβλήθη μια λάθος πολιτική και αυτή η πολιτική έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι δεν θα συνεχιστεί. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε, αλλά όχι να μεταφράζουμε νομοσχέδια» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε:

Το θέμα είναι αν υπάρχει η πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση. Από κάποιους δεν υπάρχει. Ό, τι βήματα και να κάνουμε υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τα σαμποτάρουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα