«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής υποψηφίου στην 3η ψηφοφορία»

Το ενδεχόμενο αλλαγής υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας απέρριψε κατηγορηματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν τον έχει πείσει ότι θα ήταν κατάλληλος για τη θέση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την αντικατάσταση του Σταύρου Δήμα με τον Φώτη Κουβέλη για την ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου. Μάλιστα, οι «μεταμορφώσεις»- όπως είπε χαρακτηριστικά- του κ. Κουβέλη, δεν τον έχουν πείσει πως «θα ήταν κατάλληλο» πρόσωπο για τον προεδρικό θώκο.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να ψηφίσουν τον κ. Δήμα.

«Δεν αντιλαμβάνονται πού οδηγείται η χώρα; Πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται και οι ίδιοι», είπε, προσθέτοντας πως αν υπάρξουν πρόωρες εκλογές η προεκλογική περίοδος θα αρκούσε για να «δυναμιτίσει όλη την πρόοδο που έχει υπάρξει στην οικονομία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα όσα ανέφεραν οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να ριχθεί ο πολιτικός διάλογος «στο βόθρο». Πρόσθεσε ότι πρέπει και τα κόμματα, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, να επιδείξουν «ευθύνη» να μην περιλάβουν τους κυρίους Βουδούρη και Παραστατίδη στα ψηφοδέλτιά τους.

«Θα ήταν πράξη ευθύνης από τον κ. Τσίπρα να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα