Δομάζος: «Έπρεπε να παίξει από την αρχή ο Μπεργκ»

Ψύχραιμη ανάλυση, παρά το ότι το αίμα του «βράζει», έκανε η ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Μίμης Δομάζος, στο ραδιόφωνο του Sport Fm με αφορμή τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο «στρατηγός» πιστεύει πως ο Μάρκους Μπεργκ έπρεπε να παίξει από την αρχή σε αυτόν τον αγώνα, αλλά κατά τα άλλα συνέστησε υπομονή και για τους νέους παίκτες και για τον προπονητή, ενώ είπε πως δεν μπορεί να στέκεται ο σύλλογος στη διαιτησία.
Ο Μίμης Δομάζος ξεκίνησε μιλώντας για την εικόνα της ομάδας:

«Η εικόνα της ομάδας δεν είναι τωρινή. Εδώ και 5-6 παιχνίδια την ίδια μπάλα παίζει. Έγινε πολλή διαφήμιση στους παίκτες, αλλά στο γήπεδο δεν δικαιολογείται. Όταν παίρνεις εννέα παίκτες σε μια σεζόν, δεν μπορείς να φτιάξεις σύντομα μια ομάδα.
Οι περισσότεροι έχουν να παίξουν καιρό και θα χρειαστεί να περάσει διάστημα για να δείξουν πράγματα. Όταν προέρχεσαι από αποχή, δεν μπορείς αμέσως να μπεις σε μεγάλα ματς. Ακόμα και ο Μαραντόνα δεν θα μπορούσε σε 1-2 βδομάδες να το κάνει. Νομίζω ότι ήταν λάθος να πάρουμε τόσους παίκτες και να τους βάλουμε όλους μαζί να παίξουν. Οι νέοι παίκτες πρέπει να πάρουν χρόνο για να δούμε τι μπορούν να κάνουν. Το κακό είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει και 2-3 παίκτες να βασιστεί πάνω τους. Αν εξαιρέσουμε 1-2 ποδοσφαιριστές, όλοι οι άλλοι είναι περίπου το ίδιο.
Η ομάδα θέλει χρόνο και χρόνος δεν υπάρχει. Μπορεί να κερδίσει την καλύτερη ομάδα και να χάσει από τη χειρότερη. Γιατί οι παίκτες δεν έχουν στα πόδια τους παιχνίδια. Εδώ χτυπάς, μένεις έξω μια βδομάδα και μετά δεν μπορείς να επανέλθεις ομαλά. Θα μου πεις γιατί τους βάζουνε, μάλλον επειδή τους πήρανε»

Όσον αφορά στον Ιταλό προπονητή, Αντρέα Στραματσιόνι, του έδωσε πίστωση χρόνου, όπως και στον Μίκαελ Εσιέν:

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τον προπονητή. Λάθη κάνει, τα βλέπουμε, αλλά πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Δεν έκανε προετοιμασία, νομίζω ότι για την εικόνα της ομάδας φταίνε άλλοι. Και ο Εσιέν προέρχεται από αποχή και έκανε πρόσφατα εγχείριση. Είναι δύσκολο να επανέλθει γρήγορα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν παίκτη που δεν είναι μικρός σε ηλικία».

Για τη διαιτησία ο Μίμης Δομάζος τόνισε:

«Η διαιτησία δεν μας προστατεύει, αλλά δεν πρέπει να τα βάζουμε συνέχεια με τον διαιτητή, γιατί μετά και οι παίκτες ρίχνουν το βάρος εκεί. Και ο Ζέκα γι’ αυτό αποβλήθηκε τις προάλλες. Γίνεται ένα φάουλ και βλέπεις ότι οι παίκτες τρέχουν να βουτήξουν τον διαιτητή. Χάσαμε τη χρονιά, τουλάχιστον να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι-οφ για να παίξουμε στην Ευρώπη».

Εκεί που έδειξε να διαφωνεί ο «στρατηγός» ήταν στη μη χρησιμοποίηση του Μάρκους Μπεργκ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης του Περιστερίου:

«Πήγα να σας το πω. Είναι λάθος. Δεν μπορείς να έχεις έναν παίκτη που απασχολεί τρεις αμυντικούς και να τον αφήνεις στον πάγκο. Και μετά να τον βάζεις κρύο να παίξει μετά από 60 λεπτά. Αφού είναι εντάξει, γιατί δεν τον βάζεις από την αρχή; Αφήνεις στον πάγκο τον καλύτερό σου παίκτη; Δεν το καταλαβαίνω αυτό…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα