Δύο οι επιλογές για τον Όμιλο

Η αλήθεια είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν, τρεις ακόμη μεγάλες ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής και ο Άρης, υπέστησαν την ίδια θλιβερή ταλαιπωρία και όλες επέλεξαν τη λύση της εκκαθάρισης και της πτώσης στην τρίτη -ερασιτεχνική- κατηγορία της χώρας. Κι αν η Ένωση φαίνεται να επιβιώνει αυτής της επιλογής με την άμεση επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια, ενώ το ίδιο εντυπωσιακά επανέρχεται ο Ηρακλής, η περίπτωση του Άρη είναι αυτή που ανησυχεί τους Κρητικούς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τη φανέλα και μόνο, δείχνει να δυσκολεύεται με ομάδες όπως η Καβάλα και ο Πανσερραϊκός και όλα αυτά στη Football League 2. Δηλαδή στην πιο πάνω κατηγορία τι θα συμβεί; Είναι ξεκάθαρο πως χωρίς χρηματοδότη δουλειά δε γίνεται.

Η Κρητικοί, λοιπόν, αναζητούν πρωτίστως ένα χρηματοδότη για να στηρίξει την ομάδα στη δεύτερη κατηγορία, να την ανεβάσει αμέσως και να διευθετήσει τα χρέη και όχι να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΑΕΚ ή του Άρη. Πώς να το κάνουν αυτό, όμως, όταν είδαν την  ΕΠΟ και τη Super League να τους στριμώχνουν στη γωνία όλη τη σεζόν; Μήπως αντιμετωπίσουν την ίδια συμπεριφορά και του χρόνου; Ο ΟΦΗ πολεμήθηκε φέτος όσο ποτέ άλλοτε και στο σύλλογο ανησυχούν ιδιαίτερα εν’ όψει της νέας σεζόν.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σκέψεις για εθελούσιο υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία, κάτι που εξέφρασε σε δηλώσεις του και ο δικηγόρος της ΠΑΕ Μανώλης Φωτάκης σε ραδιόφωνο του νησιού: «Ο Ερασιτέχνης είναι εκείνος που θα λύσει την εταιρεία προκειμένου ο ΟΦΗ να γίνει ξανά ΠΑΕ. Έχει μεγάλη σημασία ώστε ο Ερασιτέχνης να καταλάβει τη σπουδαιότητα της διαδικασίας και να τρέξει όλα τα ζητήματα που χρειάζεται να προκύψουν στην εταιρεία», είπε μεταξύ άλλων ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας, εξηγώντας πως τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα αναλάβει προσωρινά ο ερασιτέχνης.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες μέρες, με τον Νίκο Μαχλά να έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, Γιάννη Δανδάλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναζητεί και χρηματοδότη στο παρασκήνιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα