Είχε κέφια η κληρωτίδα…

Ντέρμπι… από τα παλιά, αλλά και τα… καινούργια, μέσα από μία διαφορετική διάσταση, έβγαλε η κληρωτίδα του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, φέρνοντας στον δρόμο του Ολυμπιακού την ΑΕΚ και τούμπαλιν!

Η κλήρωση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου ολοκληρώθηκε και επεφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη. Το μεγάλο ζευγάρι που αναδείχθηκε, όχι βάσει ανταγωνιστικότητας σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά για όσα έχουν συμβεί σε επίπεδο διοικήσεων των δύο συλλόγων και ιδιαίτερα μεταξύ των ιδιοκτητών τους, είναι αυτό του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Σίγουρα είναι δύο μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, σίγουρα οι αναμετρήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ περισσότερο αμφίρροπες, ωστόσο σήμερα η ΑΕΚ αγωνίζεται στη β’ κατηγορία και παρότι είναι το φαβορί για την άνοδο, απέχει μεγάλη απόσταση από την αγωνιστική αξία των «ερυθρόλευκων».

Το ενδιαφέρον ωστόσο, εντοπίζεται σε… όλα τα υπόλοιπα. Τα εκτός γηπέδου. Η κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων, όσο και σε ότι αφορά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, οι εκατέρωθεν σοβαρότατες καταγγελίες, οι οποίες εξετάζονται από την εισαγγελία και πολλά ακόμα, αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά όχι για το αγωνιστικό του σκέλος.

Εκτός του «ντέρμπι», η κληρωτίδα έβγαλε ένα ακόμη δυνατό ζευγάρι, αυτό μεταξύ του ΟΦΗ και της Skoda Ξάνθης. Ο Πανιώνιος έπεσε με τον Ηρακλή, ενώ τα Χανιά θα αναμετρηθούν με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Διενεργήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η κλήρωση για την ανάδειξη των τεσσάρων ζευγαριών που θα αναμετρηθούν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας περιόδου 2014-2015. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 10-11-12/2/2015) και οι ρεβάνς στις 3-4-5/3/2015.

Τα ζευγάρια που αναδείχθηκαν από την κληρωτίδα είναι τα ακόλουθα με τους συλλόγους που αναγράφονται πρώτοι να είναι και οι γηπεδούχοι στις πρώτες αναμετρήσεις:

ΑΟ Χανιά-Απόλλων Σμύρνης
ΟΦΗ-SKODA Ξάνθη ΑΟ
ΑΕΠ Ηρακλής 1908-Πανιώνιος ΓΣΣ
Ολυμπιακός ΣΦΠ-ΑΕΚ

Η κλήρωση για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης θα διενεργηθεί στις 9/3/2015».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα