Εκστρατεία προσέλκυσης μελών και ψηφοφόρων

Μπορεί με την επιτυχημένη εκδήλωση για τα εθνικά θέματα της περασμένης Δευτέρας να ξεκίνησε η εκστρατεία του Ποταμιού για την προσέλκυση νέων μελών και ψηφοφόρων, όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν σταμάτησε να μετέχει σε συζητήσεις για νέο πολιτικό φορέα στον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Οι κινήσεις για τη δημιουργία τέτοιου σχηματισμού είναι πολλές και δεν περνούν απαρατήρητες τόσο από τον επικεφαλής του Ποταμιού, όσο και από τους στενούς του συνεργάτες. Παράδειγμα η πρόσφατη παραίνεση του Γιώργου Φλωρίδη προς τους Θεοδωράκη, Διαμαντοπούλου και Βενιζέλο να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας, έστω και αν η Σεβαστουπόλεως τήρησε σιγή ιχθύος, ή η παρέμβαση που κυοφορείται εκ μέρους της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση, προσωπικοτήτων που μετείχαν στους «58». Το πώς θα εξελιχθούν αυτές οι κινήσεις είναι φυσικά ένα θέμα, διότι οι πρωταγωνιστές της νέας προσπάθειας θέτουν το ζήτημα σε διαφορετική βάση. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, είναι πιθανό να υπάρξει και κείμενο με υπογραφές όσων ενδιαφέρονται που θα ζητήσουν από τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά να θυσιάσουν τα κόμματά τους, ώστε να δημιουργηθεί εκ του μηδενός μια νέα παράταξη.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει ενημερωθεί και αντιμετωπίζει θετικά αυτή την εξέλιξη, που επί της ουσίας αποτελεί δική του πρόταση, η οποία κατατέθηκε προς τη Φ. Γεννηματά στο διάστημα του διαλόγου που ναυάγησε. Απλά ο κ. Θεοδωράκης ζητά το κείμενο αυτό να έχει την απήχηση του κόσμου, αλλά και να γίνει αποδεκτό από ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, η κα Γεννηματά δεν δείχνει ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτό το σχήμα, και μάλιστα διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο «για ανθρώπους που δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές και οι οποίοι δεν μπορούν να μιλούν για το Κίνημα».

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι ότι οι μετέχοντες στη σχετική κίνηση φέρονται αποφασισμένοι να την προωθήσουν ακόμη και αν η κα Γεννηματά απορρίψει τη δική της συμμετοχή. Ο δε απώτερος στόχος όσων σχεδιάζουν τη νέα παράταξη είναι να μετεξελιχθεί στη νέα ελληνική Κεντροαριστερά απέναντι στη Ν.Δ., που θα λάβει σταδιακά τη θέση του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ. Τις διεργασίες αυτές τις γνωρίζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξάλλου έχει προτείνει παράλληλα με τις διεργασίες να υπάρξει και μία ξεκάθαρη πρόταση εξόδου από την κρίση.

«Εμείς τη δουλειά μας»
Την ίδια ώρα που η κινητικότητα στον χώρο του Κέντρου είναι μεγάλη, ο Στ. Θεοδωράκης έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλα τα στελέχη πως «εμείς κοιτάζουμε τη δουλειά μας», τονίζοντας τη σημασία που έχει για το Ποτάμι να είναι επιτυχημένη η εκστρατεία σε όλη την περιφέρεια παράλληλα με τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Αθήνα.
Μάλιστα, το Ποτάμι στην εκστρατεία θα αναδείξει την καθαρότητά του ως κόμμα και θα δοθεί έμφαση πως το κόμμα δεν έχει δάνεια, δεν έχει κομματικό στρατό και πως ό,τι κάνει το κάνει «χωρίς γραφεία σε όλη τη χώρα, χωρίς να σπαταλάμε τα λεφτά του ελληνικού λαού».

Οι εκδηλώσεις
Αύριο το Ποτάμι στη Βούλα διοργανώνει εκδήλωση υπερκομματικού χαρακτήρα με θέμα «Πρόσβαση και Υπέρβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Ιωνία» (λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, παραπλεύρως του Δημαρχείου Βούλας) στις 11 το πρωί.
Οι ομιλητές και το θέμα που θα αναπτύξουν είναι:

* Θάνος Βερέμης (καθηγητής Ιστορίας, πρώην πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας 2004-2010): «Η μεταρρύθμιση που χρειάζεται η παιδεία μας».

* Γιάννης Καλογήρου (καθηγητής ΕΜΠ, υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ): «Το ελληνικό πανεπιστήμιο στον 21ο αιώνα».

* Κωστής Κοντογιάννης (διευθυντής 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών): «Πώς θα αποκατασταθεί ο ρόλος της μέσης εκπαίδευσης».

* Νίκος Σιούτας (Δρ Ψυχολογίας, παιδαγωγός και πρώην σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης): «Τo Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο μέσα από τα μάτια ενός δασκάλου».

* Γιώργος Μαυρωτάς (βουλευτής Αττικής Το Ποτάμι, αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ): «Προτάσεις για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα».

Αμέσως μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει διάλογος των ομιλητών με το κοινό.

Μεθαύριο Δευτέρα κλιμάκια του κόμματος αποτελούμενα από βουλευτές κι εθελοντές θα βρεθούν στους σταθμούς του μετρό Ελληνικό, Άγιος Αντώνιος και Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου θα διανεμηθούν φυλλάδια στους πολίτες με αφορμή την εκδήλωση «Πού πάνε τα λεφτά μας», όπου θα υπάρχει ενημέρωση για τις δαπάνες του δημοσίου, όπως επίσης και για τις αθρόες προσλήψεις κομματικών φίλων της κυβέρνησης σε θέσεις μετακλητών με μισθούς πρόκληση για τα σημερινά δεδομένα.

Μάλιστα ο Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε σχετικά: «Υπάρχει κάτι καλύτερο από την επανάσταση. Η επανάσταση μαζί με μια κρατική θέση. Θα μου πεις “μα υπάρχουν θέσεις για όλους τους επαναστάτες”; Κι αν δεν υπάρχουν, εφευρίσκονται. Οι δύο τελευταίοι διορισμοί, στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο νεοσύστατο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Και οι δύο επιλεγέντες είναι άσχετοι με το αντικείμενο που με χαρά και χωρίς σεμνότητα ανέλαβαν. Ο ένας ήταν στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θα “διδάσκει” πολιτισμό, αν και πολύ φοβούμαι ότι τον μόνο πολιτισμό που έχει μελετήσει είναι… η πολιτιστική επανάσταση του Μάο (μπρρρ). Η άλλη διορισθείσα ήταν στην κίνηση “δεν πληρώνω”. Τελεία. Και τώρα θα πληρώνεται (σε ευρώ βέβαια), για να μας πείθει ότι πρέπει να πληρώνουμε και για γραφείο πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη!Τέτοιος κυνισμός και τέτοιο μικροαστικό βόλεμα από “ακτιβιστές” και μαρξιστές επαναστάτες μόνο αυτή η “πρώτη φορά Αριστερά” θα μπορούσε να επινοήσει. Αληθινοί comandante του… βολέματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα