Ελεύθερη η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Δεκτή έκανε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την αίτηση αναστολής της ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, με ψήφους 3 έναντι 2, έχοντας ως αποτέλεσμα την αποφυλάκισή της, ακόμα και την Τετάρτη.

Το δικαστήριο της επέβαλλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής της και εγγυοδοσία 30.000 ευρώ παρά την παράκληση εκ μέρους του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακοπούλου να μην της επιβληθεί εγγύηση αφού «επέστρεψε όλα τα ακίνητα και δεν υπάρχει ούτε ευρώ». Σε λυγμούς και χειροκροτήματα ξέσπασαν στο ακροατήριο και οικείοι της.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των εισαγγελικών λειτουργών , οι οποίοι είχαν προτείνει την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου και την απόρριψη της αίτησης της Βίκυς Σταμάτη.

Όπως επεσήμαναν οι εισαγγελείς, η Αρετή Τσοχατζοπούλου  έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα ενώ το μικρότερο από τα 3 ανήλικα παιδιά της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει έχει ανάγκη τη μητέρα του. Επιπλέον αναγνωρίζουν ότι τα 3 παιδιά της ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Για τη Βίκυ Σταμάτη οι εισαγγελείς πρότειναν να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της κρίνοντας ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες. Για το δικό της ανήλικο παιδί οι εισαγγελικοί λειτουργοί θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα