Εντολή, η αξιοποίηση του ρόστερ!

Με όποιον παράγοντα του Ολυμπιακού και αν μιλήσεις, ο βασικός λόγος που προτάσσει ως δικαιολογία για την «ξαφνική» απομάκρυνση του Μίτσελ Γκονζάλεθ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, είναι ο εξής…

Το γεγονός ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν αξιοποίησε το πλούσιο δυναμικό σε παίκτες. Δίχως να φτάνει στα άκρα, με εξαίρεση την περίπτωση του Ιμπραϊμ Αφελάι, ο Μίτσελ είχε υποβαθμίσει τις σχέσεις του με αρκετούς ποδοσφαιριστές, ενώ κάποιους άλλους τους είχε βγάλει από τα πλάνα του. Ο παραγκωνισμός του Αφελάι ήταν μόνο μία περίπτωση. Ή το καλοκαιρινό σίριαλ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος ζήτησε να φύγει και έφυγε, εξαιτίας του Ισπανού, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Ο διάδοχος του Μίτσελ Γκονζάλεθ ανέλαβε με μία συγκεκριμένη αποστολή. Ο Βίτορ Περέιρα αντιλήφθηκε από την αρχή πως βασικό του μέλημα θα είναι η αξιοποίηση του ρόστερ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν σαφής από την παρουσίαση κιόλας του Πορτογάλου. Ο Ολυμπιακός διαθέτει το καλύτερο ρόστερ και αυτό θα πρέπει να βγάλει στο γήπεδο ο προπονητής.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση. Με τον Μίτσελ στον πάγκο πήρε ελάχιστες ευκαιρίες. Με τον Περέιρα, ο Σουηδός άρχισε να απελευθερώνεται και να αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Ευκαιρίες θα πάρουν όλοι οι παίκτες και ιδιαίτερα εκείνοι στους οποίους επένδυσε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι. Ο Βίτορ Περέιρα γνωρίζει πώς να αξιοποιεί το σύνολο του έμψυχου δυναμικού και αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία του που εκτιμήθηκαν από τους «ερυθρόλευκους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα