Εντολή να πιέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που συμβαίνει με την δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας προκαλεί αν μη τι άλλο πολλά ερωτηματικά. Αντί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την γκάφα Λαφαζάνη και τα όσα έγιναν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα πάνω της. Και το εκπληκτικό είναι πως η μίνι κρίση προέκυψε για μία πραγματικά σοβαρή δράση για τους άστεγους.

Ο λόγος για την κίνηση του πρωθυπουργού να συγκαλέσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για πρωτοβουλίες ανακούφισης των αστέγων, χωρίς να ενημερωθεί το ΠΑΣΟΚ και κυρίως επειδή στη συνέχεια έγιναν σχετικές ανακοινώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη σύσκεψη -στην οποία παρευρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, αλλά ουδείς από το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ούτε η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Πέγκου. Μάλιστα την σύσκεψη την πληροφορήθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη από τηλεοράσεως, μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού.

H σύσκεψη είχε αντικείμενο την αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Δημοσίου για τη στέγαση αστέγων και την παροχή βασικών υπηρεσιών, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ώστε να επιταχυνθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία. Η τηλεφωνική συνομιλία διέρρευσε και φυσικά ο τύπος βρήκε θέμα πολύ σημαντικό και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ πήραν βαθιές ανάσες.

Το ερωτηματικό που τίθεται είναι ποιος από τους επικοινωνιολόγους του πρωθυπουργού πήρε αυτή την απόφαση; Διότι εκ του αποτελέσματος κρίνεται αποτυχημένη. Και το χειρότερο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον για να μην κονιορτοποιηθεί στις επερχόμενες εκλογές φέρεται αποφασισμένο να πάει κόντρα και στην πώληση του 67% του ΟΛΘ, παρά την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, αποφασίστηκε εσπευσμένα να προχωρήσει η διαδικασία. Και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συναινέσει στην πώληση.

Το μυαλό στον ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως από το Μαξίμου απέφυγαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά και αν αντιπαρατεθούν ανοιχτά με το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο, παρά τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν μία έντονη τηλεφωνική συνομιλία.

Όλο το βάρος πέφτει στην παρακολούθηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμούν πως τα όσα είπε ο Λαφαζάνης δεν πρόκειται να ξεχαστούν, καθώς ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα κάνει πίσω. Κάτι που φάνηκε και από την διορθωτική συνέντευξη που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος. Η εντολή που έχει δοθεί είναι τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι βουλευτές θα συντηρήσουν αυτήν την κατάσταση εκτιμώντας πως όσοι είναι στην ομάδα Λαφαζάνη θα υποπέσουν εκ νέου σε τέτοιο σφάλμα.

Την ίδια ώρα για την κυβέρνηση ξεκινά η επιχείρηση καθημερινότητα και στροφή στους πολίτες αλλά και η προσπάθεια να περάσει στους πολίτες το μήνυμα της σταθερότητας που θέλει να εκπέμψει το Μαξίμου. Ήδη μετά την ανακοίνωση των ονομάτων του ευρωψηφοδελτίου οι εντολές του Αντώνη Σαμαρά είναι να μην υπάρξει ούτε ένα χωριό στην Ελλάδα που να μην επισκεφθούν οι υποψήφιου ευρωβουλευτές για να μεταδώσουν αυτό ακριβώς το μήνυμα της σταθερότητας.

Μ.Κ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα