Καθημερινή ενημέρωση

«Εξετάζω εάν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις»

Το πολυθρύλητο ραντεβού μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήταν πολύ λιγότερο… φαντασμαγορικό απ’ ότι θα περίμενε ο καθένας αφού αυτό διήρκησε μετά βίας 20 λεπτά.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ στις 13:45 και αποχώρησε ακριβώς στις 14:15. Στη συνάντηση έφτασε μόνος του, χωρίς της συνοδεία κάποιου άλλου διοικητικού στελέχους και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον του για την ανάληψη των ηνίων της ΠΑΕ μαζί με ξένους επενδυτές που θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος από την πλευρά του είχε έτοιμα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και τα παρέδωσε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ώστε να έχει μια γενική εικόνα για την κατάσταση. Βέβαια, αν και εφόσον υπάρξει συνέχεια, τότε θα υπάρξει αναλυτικός οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω και ζητώντας επιπροσθέτως να χαμηλώσουν οι τόνοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2013, στα Γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του κ.Αλαφούζου και εμένα, με επίκεντρο το καλό του Συλλόγου και μόνο.

Σκοπός της συζήτησης ήταν, να εκδηλώσω και επισήμως στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ενδιαφέρον μου για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αναγέννησης της πράσινης ΠΑΕ.
Για αυτό και ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις, ύστερα βέβαια και από τη δική του σύμφωνη γνώμη.

Ο κ. Αλαφούζος συμφώνησε να μου αποστείλει το ταχύτερο δυνατόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβώ μαζί με τους συνεργάτες μου σε όλες τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτών των στοιχείων, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω στο φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού, εάν πέραν της προσφοράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προβώ σε μια επίσης σημαντική επένδυση, στην ΠΑΕ αυτή τη φορά, με αποκλειστικό στόχο να δούμε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή εντός και εκτός Ελλάδας. Κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο και για αυτό όταν και εάν θα το αποφασίσω, θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να χτιστεί ακόμα μια δυναστεία, αυτή τη φορά ποδοσφαιρική!

Παρακαλώ όλες και όλους, φιλάθλους, παράγοντες και δημοσιογράφους, μέχρι τη στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων, και με γνώμονα το καλό του Συλλόγου και μόνο, να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Η συζήτηση για το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν προσφέρεται για φιέστες ούτε εντυπωσιασμούς. Και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα στην παρούσα φάση. Αυτό που με ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο και τον κ. Αλαφούζο, που ομολογουμένως έχει αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, είναι το αύριο του Συλλόγου.

Για το αύριο του Παναθηναϊκού, με σοβαρότητα και συναίσθηση της πραγματικότητας, θα μιλήσουμε ξανά όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης