«Επεισόδια οι “οργανωμένοι στρατοί”, ευθύνες στην αστυνομία»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Την περασμένη βδομάδα έγιναν, για μια ακόμα φορά, επεισόδια σε γήπεδα. Το Σάββατο (3/2) στην αναμέτρηση, ΕθνικούΠροοδευτικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο «Ελ Πάσο» στην Καλλιθέα, για τον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Και την επομένη, Κυριακή (4/2), στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά το ντέρμπι της Super League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Η ευθύνη, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, επιρρίφθηκε -και στις δύο περιπτώσεις- στην αστυνομία. Οι ΠΑΕ Εθνικός και Προοδευτική, καθώς και η ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστηρίζουν πως η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν αυτή που «πυροδότησε» τα επεισόδια. Θέσαμε υπόψη τριών συνδικαλιστών αστυνομικών τις κατηγορίες και σας παρουσιάζουμε τις απόψεις τους.

Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος στην Ένωση Αστυνομικών Αθηνών: «Ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να επανεξεταστεί. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν ανεχόμαστε άλλο σε κάθε γήπεδο που το αποτέλεσμα δεν βολεύει οι αστυνομικοί να γίνονται στόχοι επιθέσεων. Οι ανώνυμες εταιρείες, που σπανίως τηρούν τις υποχρεώσεις προς τους προς το κράτος, κάθε φορά που οι “οργανωμένοι στρατοί”,κάνουν επεισόδια ρίχνουν την ευθύνη στην Αστυνομία, προσπαθώντας να γλιτώσουν την όποια τιμωρία. Διαχρονικά οι ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ανέχονται αυτές τις καταστάσεις, δεν προσδιορίζουν σαφώς την αποστολή μας στα γήπεδα και στο τέλος βρισκόμαστε απολογούμενοι».

Κώστας Χύτας, αντιπρόεδρος στην Ένωση Αστυνομικών Αθηνών: «Μόνο θλίψη και οργή προκαλούν τα όσα προηγήθηκαν, αλλά κυρίως τα όσα επακολούθησαν, του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Για ακόμη μία φορά προβληματιζόμαστε έντονα για το παρόν και το μέλλον του πρωταθλήματος, αλλά και για την εμπλοκή και τον ρόλο της Αστυνομίας. Για ακόμη μία φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με την πολιτεία να επιβεβαιώνει ότι διαχρονικά και ανεξαρτήτως κομματικού χρωματισμού, τα γήπεδα εξακολουθούν να είναι αρένες. Η Αστυνομία μόνιμα έρμαιο συμφερόντων και ο συνάδελφος μόνιμα το θύμα της τραγικής και απαράδεκτης ιστορίας. Καλούμε την Πολιτεία να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες της απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα που καταδυναστεύουν τον χώρο».

Θεόφιλος Παπαδάκης, αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών: «Οι αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο αθλητικός νόμος δεν τηρούνται. Δυστυχώς η Αστυνομία καλείται να παράσχει υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες που διεξάγουν αγώνες σε γήπεδα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Συνολικά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να επανεξετάσει τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις αυτές, όπου απασχολείται κάθε εβδομάδα μεγάλος αριθμός συναδέλφων (φυλάξεις σημείων, μέτρα τάξης – ασφάλειας – τροχαίας, συνοδεία πούλμαν κ.ά.). Θέλω, τέλος, να σημειώσω ότι με την απόφαση καταβολής αποζημίωσης σε συνάδελφο που τραυματίστηκε σε επεισόδια αγώνα στη Θεσσαλονίκη ανοίγει ο δρόμος για ανάλογες προσφυγές στη Δικαιοσύνη».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα