Επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ για τo διάστημα 2015 -2019

 Συνεχίζονται οι επενδύσεις από την WIND αφού μετά τα 20 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν μέχρι το τέλος του 2015 για την ανανέωση των καταστημάτων της εταιρείας, η εταιρεία προχωρά και  σε επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ για τo διάστημα 2015 -2019 που θα αφορούν υποδομές, δίκτυο τέταρτης γενιάς, network sharing. 

Αυτό ανακοίνωσε  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης όπου και παρουσίασε την παροχή υπηρεσιών 4G, προγραμματίζοντας πληθυσμιακή κάλυψη 60% στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, το 2015 αναμένεται να είναι μια αισιόδοξη χρονιά για το μέλλον της αγοράς τηλεπικοινωνιών, αφού όπως είπε οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι εξαιρετικές. “Όταν θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία, που πιστεύουμε ότι θα γίνει τα επόμενα τρία χρόνια, θα ανακάμψουν και οι τηλεπικοινωνίες στην χώρα μας” είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε πως για το 2014 η εταιρεία είχε θετικό πρόσημο, “δεν είμαστε ενθουσιασμένοι όταν η αγορά πέφτει, αλλά πετύχαμε τους στόχους μας”. Το περασμένο έτος έκλεισε με πωλήσεις λίγο υψηλότερες των 500 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και EBITDA της τάξεως των 95 εκατ. ευρώ

Ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος του 2014 η Wind έκλεισε συμφωνία χρηματοδότησης με ξένα πιστωτικά ιδρύματα, ύψους 175 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας. Σε ότι αφορά τα νέα καταστήματά της, επανέλαβε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι στο τέλος του 2015, θα είναι 160, αυτή την στιγμή λειτουργούν 50 καινούργια και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, όπως ενθαρρυντικές ήταν και οι πωλήσεις σ´ αυτά. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για την Wind.

Tέλος, για την κοινή πρόταση εξαγοράς της Forthnet από Wind & Vodafone, ο κ. Zαρκαλής ανέφερε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη καθώς η διαδικασία due diligence βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα