Επιστροφή στο… παρελθόν για τον Ολυμπιακό

 

Απίστευτα πράγματα εν έτη 2015 κι αυτό διότι ξεκίνησε εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά η υπόθεση της αγωγής της Τράπεζας Κρήτης κατά του Ολυμπιακού, αλλά και η ανταγωγή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κατά της Τράπεζας, για την περιβόητη υπεξαίρεση χρημάτων από τον Γιώργο Κοσκωτά το μακρινό 1989.

Η συγκεκριμένη υπόθεση στο ποινικό κομμάτι έκλεισε εδώ και χρόνια με την καταδίκη του Κοσκωτά, όμως εκκρεμεί ακόμη η αγωγή της – υπό εκκαθάρισης – Τράπεζας Κρήτης προς τον Ολυμπιακό για την υπεξαίρεση των χρημάτων από τον Κοσκωτά που τότε είχε διττή ιδιότητα, πρόεδρος δηλαδή και της Τράπεζας και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η Τράπεζα ζητάει 40.000.000 ευρώ (ποσό που προκύπτει από τους τόκους από τα 608 εκατομμύρια δραχμές, τα 8,126 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα και το 1.050.000 εκ. ελβετικά φράγκα) για την υπεξαίρεση του 1989,  αλλά η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ πατάει πάνω στο διττή ιδιότητα του Κοσκωτά, στο γεγονός ότι τα λεφτά για τις μετεγγραφές του Καλταβερίδη, του Ντέταρι και άλλων παικτών δεν μπήκαν ποτέ στο ταμείο και πως ευθύνη για την υπεξαίρεση φέρουν κατά κύριο λόγο οι τότε υπάλληλοι της Tράπεζας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μάλιστα, σκέφτεται να προβεί σε μηνύσεις κατά του Μέσου που ανάδειξε το θέμα, διότι το παρουσίασε ωσάν να υπάρχει διένεξη μεταξύ της ομάδας και του δημοσίου για να προκαλέσει εντυπώσεις, ενώ είναι ξεκάθαρα υπόθεση που αφορά το σύλλογο και την τότε διοίκηση της Τράπεζας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή εξετάστηκε πριν από δύο χρόνια από τον Άρειο Πάγο όπου δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός και γενικώς οι αποφάσεις σχετικά με τα χρήματα των υπεξαιρέσεων και της συνυπαιτιότητας έχουν αλλάξει πολλές φορές. Στην ΠΑΕ αισθάνονται σίγουροι που δεν μπορεί να τους καταλογιστεί καμία ευθύνη για τα τρία ποσά και μάλιστα υποστηρίζουν τα εξής:

«Η αντιδικία είναι ανάμεσα στην υπό εκκαθάριση τράπεζα Κρήτης και τον Ολυμπιακό και δεν υπάρχει κανένα χρέος προς το Δημόσιο. Η τράπεζα Κρήτης ζητάει τα χρήματα που υπεξαίρεσε ο τότε πρόεδρος Γεώργιος Κοσκωτάς που όμως δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός κέρδισε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο και γι αυτό έγινε αναίρεση και γύρισε η υπόθεση στο εφετείο. Δεν υπάρχει καμία απόφαση κατά τον Ολυμπιακού και ως εκ τούτου κανένα χρέος , ειδικά δε προς το ελληνικό Δημόσι. Οι γνωστοί συκοφάντες που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις θα (ξανά)μηνυθούν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα