Ερασιτεχνικό το επίπεδο της Βενεζουέλα

Ζηλευτούς αριθμούς έχει ο επιθετικός της Ντεπορτίβο Ταχίρα, Τζελμίν Ρίβας, αφού ο επιθετικός της ομάδας από τη Βενεζουέλα βάζει σχεδόν ένα γκολ ανά δύο ματς, ποσοστό μάλλον εκτιμητέο όταν ψάχνεις για τα νούμερα ενός σκόρερ.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα ενός 26χρονου επιθετικού στη Βενεζουέλα με εξαετή εμπειρία στο πρωτάθλημα και με τη φανέλα μίας θεωρούμενης μεγάλης ομάδας (παρά το ότι είναι πρόσφατα ιδρυθείσα) πρέπει να αξιολογηθεί και πέραν των αριθμών.

Σε μία απλά μελέτη των 20 λεπτών με τα επιτεύγματά του, θα δει κανείς καλές εκτελέσεις και ωραία συμπεριφορά έξω από την περιοχή όταν παίρνει την μπάλα, αλλά την ίδια ώρα θα διαπιστώσει και το μετριότατο επίπεδο των αμυντικών και των τερματοφυλάκων της Βενεζουέλας. Μήπως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση;

Μένει να δούμε αν η ΑΕΚ θα επιδιώξει να επιμείνει σε αυτή την επιλογή, παρά το ότι μιλάμε για μία περίπτωση με ρίσκο, καθώς ο Ρίβας δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε συνθήκες αυστηρού πρωταθλητισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Φέτος στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα που μόλις τελείωσε πέτυχε 13 γκολ (17 ματς), ενώ στο Απερτούρα που ολοκληρώθηκε το χειμώνα του 2014 είχε σημειώσει επτά (σύνολο 20 φέτος και άλλα 18 πέρσι σε 67 συμμετοχές).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα