Ετοιμάζουν μεγάλο χτύπημα μέχρι τα Χριστούγεννα

Η βόμβα που τοποθετήθηκε έξω από τράπεζα στο Χαλάνδρι, αλλά ευτυχώς δεν εξερράγη από λάθος στη συνδεσμολογία, ενισχύει τους φόβους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για μεγάλο χτύπημα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η συνδεσμολογία της βόμβας, σύμφωνα αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής, παραπέμπει σε δύο συγκεκριμένες οργανώσεις. Στον «Επαναστατικό Αγώνα» και στην οργάνωση «Δυνάμεις του Επαναστατικού Τόξου». Η τελευταία είχε πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση στην εφορία Κηφισιάς, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2013, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο. «Η αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στην τράπεζα στο Χαλάνδρι, ίσως δεν είναι το κυρίως χτύπημα των τρομοκρατών και να ετοιμάζουν νέα επίθεση σε κτίριο ή ακόμη και σε ανθρώπινο στόχο», εκμυστηρεύεται στην «Α» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Εδώ και εβδομάδες, έχουμε γράψει στην «Α» για την αλλαγή-ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε πιθανούς στόχους τρομοκρατών. Τα μέλη της οργάνωσης είχαν τοποθετήσει περίπου δύο κιλά ζελατοδυναμίτιδας σε ένα μεταλλικό κουτί του καφέ. Εάν ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός δεν είχε πρόβλημα στη συνδεσμολογία και είχε εκραγεί, θα είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή.

Κάτι ακόμη που απασχολεί ιδιαίτερα την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, είναι πως πολλά «βαριά» ονόματα του… χώρου κυκλοφορούν ελεύθερα, με τον Χριστόδουλο Ξηρό να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο. Ο «Μανώλης της 17Ν» βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και είναι βέβαιο πως δεν θα μείνει στο δέμα-βόμβα που έστειλε στο ΑΤ Ιτέας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα