Εφιάλτης το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου!

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου χτίστηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πόλης που διεξήχθησαν το 2012. Από το 2013 κι έπειτα όταν ολοκληρώθηκαν τα έργα μετατροπής του σταδίου σε ποδοσφαιρική έδρα , οι άνθρωποι της Γουεστ Χαμ οραματίστηκαν τη μετακόμισή τους εκεί για να αυξήσουν κατακόρυφα τα έσοδά τους μέσω εισιτηρίων.

Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ (και όχι μόνο) φαίνεται να το μετανιώνουν. Αιτία δεν ήταν άλλη από τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο Λονδίνο και στο ντέρμπι μίσους μεταξύ της Γουέστ Χαμ και της Τσέλσι. Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων είναι τεράστια, αλλά τα προηγούμενα χρόνια οι θερμόαιμοι έλυναν τις διαφορές τους εκτός γηπέδου.

Στο ματς της Τετάρτης, όμως, το ξύλο ήταν ανελέητο και έπεσε στις εξέδρες. Το γήπεδο χτίστηκε με στόχο οι φίλαθλοι να έχουν εύκολη πρόσβαση και κομφόρ. Αυτή η εύκολη πρόσβαση, όμως, σε ένα χαώδες γήπεδο, επέτρεψε κινητικότητα στον περιμετρικό χώρο και σε μάχη σώμα με σώμα μεταξύ οπαδών. Ως γνωστόν, στην Αγγλία η αστυνομία δεν μπαίνει μέσα στα γήπεδο, παρά μόνο άνδρες (και γυναίκες) ασφαλείας.

Ο Αντόνιο Κόντε και ο Σλάβεν Μπίλιτς, οι προπονητές της Τσέλσι και της Γουέστ Χαμ, ήταν πολύ απογοητευμένοι που έτυχε να είναι οι προπονητές που μετά από πολλά χρόνια έπρεπε να σχολιάσουν έκτροπα εντός αγγλικού γηπέδου, ενώ αυτόπτες μάρτυρες των επεισοδίων δήλωναν ότι το συγκεκριμένο γήπεδο πρέπει να κλείσει διότι είναι επικίνδυνο για αγώνες που συγκεντρώνει οπαδούς και των δύο ομάδων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα