Ε, όχι και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα…

Υπερβολή χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, το ότι οι Έλληνες πεινάνε, καθώς σε συνέντευξή του στον ισπανικό ρ/σ Onda Cero απέρριψε το ότι υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση, λέγοντας μάλιστα πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί και η διασκέδαση στην Αθήνα παραμένει αμείωτη σαν να μην τρέχει τίποτα.

«Για να πούμε την αλήθεια, έχει δραματοποιηθεί υπερβολικά αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι η κρίση επηρέασε τη μεσαία τάξη, υπάρχει ένα πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει πείνα στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης. Προσέθεσε ακόμα, πως «έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Το να μιλά κανείς για ανθρωπιστική κρίση εδώ είναι υπερβολικό. Τα πράγματα δεν είναι έτσι», αγνοώντας προφανώς ότι καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των αστέγων, αλλά και των ανθρώπων που τρέφονται από τα συσσίτια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε πως αυτοί που κοιμούνται έξω είναι περίπου 1.000-1.500 συνολικά και η πλειονότητά τους είναι μετανάστες που έχουν μπει στη χώρα χωρίς χαρτιά και δεν βρίσκουν εργασία. Απέδωσε δε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στο ότι υπάρχει αδήλωτη εργασία – απορρίπτοντας έτσι την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που σημειώνει πως από την αρχή της κρίσης έχει χαθεί μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας.

Σε ερώτηση για την οριακή κατάσταση οικογενειών, λόγω της ανεργίας και της έλλειψης ασφάλισης, ο κ. Καμίνης απάντησε: «Ναι, αλλά υπάρχει επίσης και αγορά μαύρης εργασίας στην Ελλάδα. Παραδείγματος χάριν, υπάρχει κόσμος που πιθανόν να έχασε μια νόμιμη θέση εργασίας αλλά έχει βρει ή συνεχίζει να έχει μια θέση με καθεστώς παράνομης εργασίας».

Τέλος, σχολιάζοντας τις ομοιότητες Ισπανών και Ελλήνων, απάντησε πως «έχουμε πολλά κοινά σημεία, είμαστε πολύ ανοιχτοί, μας αρέσει να τραγουδάμε, να χορεύουμε, να κουβεντιάζουμε, να τρώμε. Ζούμε το βράδυ, υπάρχει πολλή νυχτερινή ζωή. Μας αρέσει πολύ η ζωή, την απολαμβάνουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα