Καθημερινή ενημέρωση

Ζ. Μακρή: Η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στα φαινόμενα διάλυσης

«Η κυβέρνηση έχει την καθαρή βούληση να βάλει τέλος σε φαινόμενα διάλυσης και στις αυταρχικές επιλογές των μειοψηφιών» διεμήνυσε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, αναφερόμενη στην αναταραχή στον χώρο της υγείας και της παιδείας.

«Δεν μπαίνει σε διάλογο το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία και την παιδεία. Κανένας συνδικαλιστής, καμία συντεχνία, καμία επαγγελματική ομάδα δεν έχουν δικαίωμα να θέτουν σε κίνδυνο βεβαιότητες που αποτελούν προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα και σταθερότητα» είπε η υφυπουργός, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του προϋπολογισμού.

Πρόσθεσε πως στη χώρα μας, «έχουμε μια πολύ κακή παράδοση στην ιδιοκτησιακή αντίληψη δημόσιων αγαθών και αυτό δεν αφορά μόνο σε πολιτικούς και σε κόμματα, αλλά και στους επαγγελματίες φίλους του λαού που θεωρούν πως έχουν την εξουσία να ανεβοκατεβάζουν τους διακόπτες και να ανοιγοκλείνουν το κράτος, ακόμη και το κράτος πρόνοιας».

«Αυτή η παράδοση δεν θα συνεχιστεί. Η κυβέρνηση έχει την καθαρή βούληση να βάλει τέλος σε φαινόμενα διάλυσης και στις αυταρχικές επιλογές της μειοψηφίας» σημείωσε η κ. Μακρή και πρόσθεσε ότι «οι ασθενείς δεν θα βλέπουν ειδήσεις για να μάθουν αν θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Οι φοιτητές δεν θα αγχώνονται αν και πότε θα δώσουν εξετάσεις, πότε θα πάρουν πτυχίο, πότε θα κάνουν μαθήματα».

Εξαπολύοντας βολές σε βάρος κομμάτων, που δεν κατονόμασε, είπε πως «πολιτικοί και κόμματα που ψάχνουν δημοσκοπικά κέρδη, δημιουργώντας χάος, προσβάλλουν την ελληνική κοινωνία ακόμη και όταν καταφέρνουν να την εξαπατήσουν».

Σχολιάζοντας τις συζητήσεις, που το τελευταίο διάστημα, επικρατούν στην επικαιρότητα για τις «κρίσιμες ψηφοφορίες και πιθανές διαφοροποιήσεις βουλευτών, για ανταρσίες, μεταγραφές και αποστασίες, εντός ή εκτός εισαγωγικών, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς», είπε ότι «όλα αυτά μεγαλώνουν την ψυχική απόσταση των πολιτών από τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους, ενθαρρύνουν τις ακραίες φωνές του κοινοβουλευτισμού».

«Η συζήτηση είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά και ιδεολογικά, χωρίς τραμπουκισμούς, χωρίς προσβολές, χωρίς κραυγές, χωρίς χουλιγκανικού τύπου υπερβολές. Να αποδείξουμε ότι δεν παίζουμε για τα δελτία των 8, αλλά ότι δίνουμε πολιτικές μάχες για το συλλογικό καλό» είπε η κ. Μακρή.

Διαβάστε επίσης