Ημέρες κρίσης για παίκτες και Αναστασίου!

Δοκίμασαν να ενεργοποιήσουν το φιλότιμο των παικτών. Προσπάθησαν να αλλάξουν σύστημα. Έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων. Ανέλυσαν όλα τα δεδομένα εντός και εκτός γηπέδου. Άνθρακες ο θησαυρός. Τα λόγια δεν απέδωσαν και δεν απέδωσαν διότι ο Παναθηναϊκός πάσχει σε όλα τα επίπεδα…

Για να είμαστε ειλικρινείς, τόσο ο Νίκος Νταμπίζας, ως τεχνικός διευθυντής, όσο και ο Γιάννης Αναστασίου ως προπονητής, ξεπέρασαν την πρώτη σεζόν τους εαυτούς τους και τις προσδοκίες εκείνων που τους προσέλαβαν. Τη δεύτερη χρονιά όμως, βγήκαν στην επιφάνεια οι αδυναμίες και η έλλειψη εμπειρίας, ενδεχομένως και ποιότητας. Τι συνέβη και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ισάξιος ή και καλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι;

1)Οι μεταγραφές του καλοκαιριού. Κακά τα ψέματα, ο Νίκος Νταμπίζας είναι… μαθητευόμενος τεχνικός διευθυντής. Ούτε μία από τις μεταγραφές του καλοκαιριού δεν έχει αποδώσει. Ο Μπούι παραμένει στον πάγκο. Ο Στιλ δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερος του Κοτσόλη. Ο Μπούρμπος… αν και μοναδικό δεξί μπακ στο ρόστερ, δεν μπορεί αν βρει θέση στην ενδεκάδα! Και ο Μπερίσα χρειάζεται πολλά ψωμιά ακόμη, για να είναι έτοιμος – αν ποτέ φτάσει να είναι – για την 11άδα του «τριφυλλιού».

2)Οι εμμονές και η απειρία του Γιάννη Αναστασίου και η διάσταση των απόψεών του με τον Νταμπίζα. Το θέμα του προπονητή είναι πιο πολύπλοκο. Ο Αναστασίου επίσης είναι μαθητευόμενος προπονητής στον Παναθηναϊκό. Έχει κάποιες ιδέες, στηρίζεται στο ολλανδικό μοντέλο, αλλά μέχρι να καταλήξει και ο ίδιος στα πλάνα του σαν προπονητής, απαιτείται χρόνος και εμπειρία. Παράλληλα, το καλοκαίρι διαπιστώθηκε μία διαφορά απόψεων με τον τεχνικό διευθυντή, την οποία έχουν παραδεχτεί δημοσίως. Αποτέλεσμα ήταν οι μεταγραφές του Νταμπίζα να μην… βρίσκουν το δρόμο τους προς την ενδεκάδα.

3)Η έλλειψη ρευστού και ο αγώνας της διοίκησης να βρει χρήμα. Από εδώ ξεκινούν όλα. Στην παρούσα φάση, ο Παναθηναϊκός καλείται να αποπληρώσει τις αμαρτίες του παρελθόντος, την ίδια στιγμή που πρέπει να καλύπτει και τα λειτουργικά του έξοδα. Εάν χαθεί η… μπάλα, η ομάδα θα διαλυθεί. Τα πάντα κρέμονται σε μία κλωστή. Έχουν δρομολογηθεί αρκετά, έχουν μαζευτεί ακόμη περισσότερα, αλλά απαιτείται χρόνος.

Με άλλα λόγια, το αμέσως επόμενο διάστημα, τόσο ο Γιάννης Αναστασίου, όσο και ο Νίκος Νταμπίζας και οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», θα περάσουν από τη διαδικασία της «Ιεράς Εξέτασης». Κάποιοι ενδεχομένως να… καταδικαστούν. Κάποιοι άλλοι να τη γλιτώσουν. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στο σκεπτικό που λειτούργησε ο σύλλογος το φετινό καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα