Η εκδίκησης της «γηραιάς κυρίας»

Διαστάσεις… τυφώνα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι εξελίξεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο, μετά την αθώωση του Λουτσιάνο Μότζι για το σκάνδαλο «Calciopolis», το οποίο κόστισε πολύ ακριβά και σε όλα τα επίπεδα, στη Γιουβέντους.

Εννιά χρόνια μετά, η «γηραιά κυρία» παίρνει την… εκδίκησή της, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ιταλικής Ομοσπονδίας, αναμένεται να πάρει πίσω τους δύο τίτλους που της αφαιρέθηκαν, ως συνέπεια της συγκεκριμένης ιστορίας. Η Γιουβέντους είχε υποβιβαστεί και της είχαν αφαιρεθεί οι δύο τίτλοι που είχε κατακτήσει στο γήπεδο.

Ο Κάρλο Ταβέκιο, περί ου ο λόγος, δήλωσε πως η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να επιστρέψει τους δύο τίτλους στη Γιουβέντους, με την προϋπόθεση η τελευταία να αποσυρθεί από την αγωγή που έχει καταθέσει, ζητώντας το ποσό των 443 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού παράγοντα:

«Οφείλουμε να αξιολογήσουμε τη ζημιά που έχει γίνει και ακολούθως να διαπραγματευθούμε με τη Γιουβέντους, ακόμη και την επιστροφή των τίτλων που της αφαιρέθηκαν. Είμαστε οι πρώτοι που αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση. Όταν κερδίζεις ένα πρωτάθλημα στο γήπεδο, έχεις κάθε δικαίωμα να το απαιτείς. Η προ Calciopoli Γιουβέντους δεν είχε ανάγκη να το διεκδικήσει στα δικαστήρια.

Θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα, είναι να κλείσει η υπόθεση. Η Γιουβέντους ζητάει 443 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για τον παγκόσμιο διασυρμό της. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τη Γιουβέντους. Όποτε συναντιέμαι με τον πρόεδρο της ομάδας, Αντρέα Ανιέλι, φαίνεται πρόθυμος να τα βρούμε, αλλά δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα