«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης»

Ο Νουριέλ Ρουμπινί ελάχιστες ήταν οι φορές που εκφράζονταν με κολακευτικά σχόλια για την Ελλάδα και πάντα τόνιζε (και τονίζει) ότι η χώρα μας θα έπρεπε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ωστόσο, τώρα αλλάζει ρότα αφού  σε έκθεσή της εταιρείας  αναλύσεων του, με την ονομασία Roubini Global Economics, υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης».

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης, καθώς τα θεμελιώδη επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφέρει η εταιρεία αναλύσεων σε τελευταία έκθεσή της, με την οποία προβλέπει, μάλιστα, ότι οι πρόσφατες υπο-αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα λάβουν τέλος.

Η κυβέρνηση παραμένει αποφασισμένη να κάνει όσα χρειάζονται για να διασφαλίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων διάσωσης, αναφέρει η οικονομολόγος της Roubini Global Economics, Annalisa Piazza.

Έτσι, η σημερινή μεταβλητότητα των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να είναι πρόσκαιρη, εκτιμά.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία του Roubini εκτιμά ότι η Αθήνα θα είναι επιφυλακτική απέναντι στο ενδεχόμενο να βγει ξανά στις αγορές ομολόγων με μια νέα έκδοση, προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω απογοήτευση. Εξάλλου, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι σχετικά περιορισμένες για τα επόμενα τρίμηνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάγκη για μια μεγάλη έξοδο στις αγορές.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των θεμελιωδών της οικονομίας, αναμένεται να συμπιέσει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στο υπόλοιπο του έτους, εκτιμάται.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα