«Η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη για να βγει από το τούνελ»

 Αισιόδοξος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς μετά τις επαφές που είχε με τους ευρωπαίους ομολόγους του και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στο επικείμενο τέλος των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και στο πέρασμα στη “μετα-μνημόνιο εποχή» είπε πως «η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ήδη αρχίσει» ενώ έστειλε μήνυμα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη στην προσπάθειά της να βγει από το τούνελ»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις των Ελληνικών Αρχών με τις Ευρωπαϊκές συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα. «Όμως όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε πολλά και ότι επιστρέφει σιγά-σιγά στην ασφάλεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Το ζητούμενο είναι η χώρα να προχωρήσει με ασφάλεια και σύνεση»

Ο Α. Σαμαράς επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζήτηση με τους δανειστές της για την «επόμενη μέρα» μετά τη λήξη του μνημονίου. Το ζητούμενο είναι η χώρα να προχωρήσει με ασφάλεια και σύνεση σε έξοδο από τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε ο ελληνικός λαός το τελευταίο διάστημα, σε μία ασφαλή πορεία, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι υποχρεωμένος να μην αφήσω τίποτα να μας γυρίσει πίσω»

Ο ίδιος σημείωσε, πάντως, ότι όσο εξακολουθεί να υπάρχει, παγκοσμίως, κλίμα αβεβαιότητας, όπως π.χ. δείχνει η κρίση στην Ουκρανία και όσο η Ευρώπη δεν βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, η Ελλάδα έχει την ανάγκη μιας αίσθησης ασφάλειας στα πρώτα βήματά της σε αυτή τη «μετα-μνημόνιο εποχή». «Είμαι υποχρεωμένος να μην αφήσω τίποτα να μας γυρίσει πίσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει η αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να γίνει αυτό που συνέβη στο παρελθόν, πρέπει να τελειώσουμε την αξιολόγηση μέχρι το Δεκέμβριο και θα τελειώσουμε μέχρι το Δεκέμβριο».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ήταν ευχής έργον αν υπήρχε μεγαλύτερη συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας και αν η αξιωματική αντιπολίτευση τηρούσε πιο εποικοδομητική στάση.

«Ενωμένη για να βγούμε από το τούνελ»

Επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη στην προσπάθειά της να βγει από το τούνελ. «Τώρα που το φως είναι ξεκάθαρο, τώρα που οι αριθμοί έχουν επαληθεύσει τις προβλέψεις μας και δεχόμαστε τα συγχαρητήρια των Ευρωπαίων για την επίτευξη όλων των στόχων», ανέφερε ο Α. Σαμαράς, «είναι σημαντικό να υπάρχει μια ελάχιστη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντί αυτού βλέπω απόλυτη άρνηση και πρέπει να αποκρυπτογραφούμε την κάθε άποψη της συνιστώσας. Αυτό δεν επιτρέπει να υπάρχει η εικόνα ως μια ενωμένη γροθιά Ας μην το κάνει αφού δεν θέλει,. Εγώ είμαι αποφασισμένος να το κάνω. Καλώ τους πάντες στη διαδικασία συναίνεσης. Από εκεί και πέρα όπως στρώσεις θα κοιμηθείς”.

Συμπλήρωσε, μάλιστα ότι προς τους δανειστές και τις αγορές πρέπει να υπάρχει η εικόνα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα