Η θέλησή του, σημάδι τίτλου!

Από πολλούς θεωρούταν τελειωμένος μετά από δύο μέτριες σεζόν. Ο Ούγκο Αλμέιδα ήρθε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ για να αντικαταστήσει τον Κρισάντους και τουλάχιστον μία… αναβάθμιση την πέτυχε η ΠΑΕ. Αλλά το στοίχημα το μεγάλο ήταν να έρθει ο Πορτογάλος και να κάνει τη διαφορά. Την έκανε; Θα την κάνει; Έχουμε ακόμη μέλλον μπροστά μας.

Αυτή τη στιγμή συμπεράσματα σπουδαία δεν μπορούν να βγουν. Από τη μία σκόραρε δύο φορές στο πρώτο του τέταρτο στην Ελλάδα, μέχρι να δεχθεί ύπουλη γονατιά στο γόνατο και στην ουσία να παίξει με πόνους και στο υπόλοιπο του αγώνα με την Ξάνθη, αλλά και στη Βέροια. Από την άλλη, όταν στα δύο πρώτα παιχνίδια φεύγεις τραυματίας, δεν είναι και ότι καλύτερο. Ωστόσο, αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση στη διοίκηση είναι η εξωαγωνιστική του συμπεριφορά.

Ο Αλμέιδα όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ. Ανεβάζει καθημερινές ενημερώσεις στο διαδίκτυο, όπου αναφέρεται πάντα στην ομάδα και στις υποχρεώσεις της και όχι σε παραλίες ή σε γυαλιά ηλίου που θα μπορούσε να προωθεί (όπως έκανε ο Εσιέν). Όχι ότι είναι κακό να ανεβάζεις φωτογραφίες από βόλτες στην παραλία ή στον Παρθενώνα (άλλωστε το έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην πρώτη του βόλτα στο ιστορικό μνημείο), αλλά ο Ούγκο Αλμέιδα δείχνει απόλυτη ταύτιση με την ομάδα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αντίθεση με άλλους προσωποκεντρικούς σταρ, εκείνος ανέβασε τη νίκη στη Βέροια, παρά το ότι βγήκε αλλαγή και δεν είχε μεγάλη συμμετοχή.

Επίσης, μόλις πρόσφατα βγήκε προς τα έξω η συνομιλία του με τον Βιερινία, στην οποία ανέφερε πόσο ευτυχισμένος είναι που επέλεξε την ΑΕΚ και πόσο ερωτευμένος είναι με την ομάδα και τον κόσμο. Και τέλος, δήλωσε πως ανυπομονεί να επιστρέψει στην Εθνική Πορτογαλίας, ίσως γνωρίζοντας ότι ο Φερνάντο Σάντος μπορεί και να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ματς της Ένωσης!

Όλο αυτό το σύνολο των ενεργειών, των σκέψεων και των πράξεων του Ούγκο Αλμέιδα, ενός σούπερ στράικερ που όμως δείχνει διάθεση να δουλέψει όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την ομάδα, έχουν ενθουσιάσει τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ. Αν επιστρέψει και υγιής στα γήπεδα ακόμη καλύτερα…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα