«Η κάρτα υγείας δεν λειτουργούσε για πολλούς λόγους»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΣΚΑϊ, «Δίκη της Δευτέρας», ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος ρωτήθηκε για όσα έγιναν επί θητείας του, αλλά και για όσα λαμβάνουν χώρα με την παρούσα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Ο πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου αναφέρθηκε και στο θέμα της κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο, την εποχή εκείνη, προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις στην ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την αόριστη απάντηση που έδωσε, θέλησε να καλύψει τον εαυτό του, αλλά για την ταμπακιέρα, δηλαδή για τους πραγματικούς λόγους που δεν προχώρησε η όλη διαδικασία και για το τι συνέβη πραγματικά, ούτε κουβέντα.

Αναλυτικά τα θέματα που κλήθηκε να απαντήσει ο Σοφοκλής Πιλάβιος και οι απόψεις που εξέφρασε:

«Πρέπει να παίρνει μια.. γεύση και η ελληνική Δικαιοσύνη. Υπάρχει ένα πρόβλημα. Η Ομοσπονδία δεν έχει τα μέσα να εξετάσεις μάρτυρες… Εμείς τα στέλναμε και στα πειθαρχικά μέσα».

-Για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου:
«Ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι μια κατάσταση που μας θλίβει όλους. Να σας δώσω μια άλλη διάσταση… Στην Ομοσπονδία –αλλά και στις άλλες ομοσπονδίες στο εξωτερικό– υπάρχουν δύο πόλοι… Το Δ.Σ. και η διοίκηση. Κάποιες φορές αυτοί οι πόλοι λειτουργούν αρμονικά, και κάποιες όχι. Το Δ.Σ. αν δεν γνωρίζει το θέμα πρέπει να εμπιστευθεί τη διοίκηση. Η διοίκηση είναι ο τεχνικός σύμβουλος. Ο Φύσσας για παράδειγμα κτλ. Στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας θα έπρεπε να έχει ληφθεί η άποψη του Φύσσα, για παράδειγμα. Πρέπει ποδοσφαιράνθρωποι να κάνουν την επιλογή αυτή. Σαφώς μπορεί και το Δ.Σ. να κάνει αυτές τις επιλογές αλλά πάντα λαμβάνοντας τη γνώμη της διοίκησης της ομάδας».

-Για το μέλλον της Εθνικής:
«Το σημαντικό είναι η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Ήμουν με τα Νησιά Φερόε… Κάπου μπαίνει μια τελεία. Πρέπει να βρεθεί προπονητής άμεσα! Καταλαβαίνω βέβαια τα προβλήματα με την αποζημίωση του Ρανιέρι».

¬Για το να αναλάβει ο Καραγκούνης πρόεδρος της ΕΠΟ:
«Πολλή ωραία σκέψη».

-Για τη γενιά του 2004 και την αξιοποίησή της στο ποδόσφαιρο και την Εθνική:
«Η γενιά του 2004 πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο».

-Για τις αλλαγές που είχε προτείνει σχετικά με την εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ:
«Πρέπει να ψηφίζουν οι ποδοσφαιριστές. Οι διαιτητές. Οι προπονητές. Και οι γυναίκες».

-Για τα δεδομένα της απόφασής του να κατέβει για πρόεδρος της ΕΠΟ και πως θα μπορέσει να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση του ποδοσφαίρου:
«Όταν αποφάσισα να κατέβω για πρόεδρος ήμουν μέλος του Δ.Σ. Έπαιξε ρόλο ότι στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας έγινε ψηφοφορία στην οποία ήταν 15 υπέρ εμού. Έτσι, για κάποιο λόγο, αυτό λειτούργησε. Γιατί συμφώνησαν όλες οι ομάδες. Θα λέτε πάλι ότι πρέπει να κάτσουν οι μεγάλες ομάδες στο τραπέζι… Έτσι είναι όμως. Πρέπει να υπάρχει συναίνεση και λεβεντιά. Πρέπει να υπάρξει ένας λεβέντης».

-Για το περιεχόμενο της τρίτης κασέτας:
«Αν την είχα ακούσει, θα ήξερα… Δεν έχω σκοπό να καταστρέψω τη ζωή μου λέγοντας ψέματα. Δεν έχω ακούσει ποτέ την κασέτα αυτή. Όχι. Ποτέ».

-Για την υπόθεση Καλόπουλου;
«Κανείς δεν λέει ότι ο Καλόπουλος και ο Τρύφωνας δεν ξανασφύριξαν παιχνίδι».

-Για την επιλογή τού Χιου Ντάλας:
«Η Ομοσπονδία το χειρίστηκε λάθος το θέμα με τον Ντάλας. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν λάθος η επιλογή του Ντάλας. Δεν παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις. Κατάλαβα ότι ο Ντάλας ήταν μια καλή επιλογή. Η ΕΠΟ έκανε λάθος. Ο Ντάλας δεν θα έπρεπε να ορίσει διαιτητές από την αρχή. Να τον αφήσει δέκα αγωνιστικές και μετά να ορίζει. Θέλει πίστωση χρόνου ο Ντάλας. Εγώ θα άφηνα δέκα αγωνιστικές να μάθει τους διαιτητές… Σαφέστατα και υπήρχε χρόνος να περιμένει δέκα αγωνιστικές».

-Για την αντίδρασή του στην υπόθεση με τα «στημένα»:
«Δεν πήγα στον εισαγγελέα; Δεν έκλεισα την ΕΠΟ; Έκλεισα την ΕΠΟ γιατί ήταν όλα αυτά… οι ενημερότητες, το θέμα των απειλών και άλλα».

-Για το γεγονός πως έχει κριθεί υπεύθυνος για την υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες;
«Είναι κάτι που με πικραίνει. Και μάλιστα σε μια υπόθεση την οποία κατήγγειλα εγώ. Εγώ την κατήγγειλα την υπόθεση. Σας λέω εγώ το έκανα. Εγώ δεν έχω ακούσει τον κ. Σαρρή να λέει ότι έχει καταγγείλει και αυτός την υπόθεση».

-Για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει 50-50 στις αποφάσεις των διαιτητών:
«Οι παράγοντες, το πιστεύω, είναι δύσκολο να θέλουν το 50-50. Εγώ λέω το πιστεύω. Όταν ένας πρόεδρος βλέπει το ματς και όντως η διαιτησία είναι 50-50, πιστεύετε ότι ο πρόεδρος θα το δει έτσι; Είναι μια λάθος νοοτροπία».

-Για την πρόταση που κατέθεσε για τα κέρδη του Champions League:
«Έκανα μια πρόταση. Πήγαν να με σκοτώσουν, σε εισαγωγικά φυσικά. Είπα σε τρία χρόνια από τώρα και για τις επόμενες περιόδους, ο πρωταθλητής να παίρνει να μισά από το Champions League και τα άλλα να τα παίρνουν οι άλλες ομάδες. Τέτοιες προτάσεις έκανα και…».

-Για την κάρτας υγείας του ποδοσφαιριστή. Ποια ήταν η συμμετοχή του:
«Καταρχήν… Μιλάμε για χρήματα της Ομοσπονδίας και όχι για δημόσια. Είναι κάτι που το αφήνατε να αιωρείται. Δεύτερον, μιλάτε με έναν άνθρωπο που άφησε την ΕΠΟ με 11 εκατομμύρια κέρδη. Ναι, την πήρα με έλλειμμα. Δηλαδή, απλά σας λέω ότι αν την είχα πάρει με μηδέν θα είχα κάνει 11 γήπεδα. Η κάρτα υγείας δεν λειτουργούσε για πάρα πολλούς λόγους. Υπήρχαν κάποια προβλήματα νομοθετικά. Το “καταγγέλλω” τη σύμβαση δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Η πρότασή μου ήταν να έρθει το Τεχνικό Επιμελητήριο. Δεν υπάρχει δόλος. Ζημία δεν ξέρουμε αν υπάρχει, γιατί είναι στα δικαστήρια η υπόθεση».

-Για ευθεία πολιτική παρέμβαση που είχε κάνει λόγο σε ανακοίνωση:
«Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω. Έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν θυμάμαι. Ειλικρινά δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Δεν θυμάμαι. Έχω απαντήσει σε 100 άλλες».

-Για τις φήμες περί υποψηφιότητάς του πάλι για την ΕΠΟ:
«Όχι, όχι».

-Για το ποια θα ήταν πρότασή του για μια νέα ΕΠΟ:
«Το πρόβλημα της ΕΠΟ ποιο είναι; Η διαιτησία και ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ας πούμε πως φεύγει η διαιτησία και πάει στη Σούπερ Λίγκα; Εκεί δεν σκοτώνονται;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα