Θέμα ηγεσίας θέτει (και) ο Μιχελάκης

Στις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης.  Ο πρώην βουλευτής θέτει θέμα ηγεσίας και ζητά έκτακτο συνέδριο «για να συζητηθούν όλα», όπως είπε ενώ  τονίζει πως «η παράταξη οφείλει  να λειτουργεί ως σοβαρή και υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό μας ανέθεσε  ο λαός να κάνουμε και αυτό υποχρεούμαστε  να κάνουμε»

Μεταξύ άλλων καλεί όσους αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος, να το εκφράσουν ανοιχτά και ξεκάθαρα. Τώρα και αν δεν το κάνουν όπως αναφέρει τότε να σιωπήσουν.

Αναλυτικά το άρθρο στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

«Η συμφωνία στο Eurogroup μπορεί να έδωσε προσωρινή ανάσα. Δεν έβαλε, όμως, τέλος ούτε στην αβεβαιότητα ούτε στην ανασφάλεια. Κανένας δεν ξέρει τι μας ξημερώνει το αύριο. Επανήλθαν άλλωστε τα σενάρια για Grexit, αποσύρθηκαν καταθέσεις δεκάδων δις ευρώ, κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στην ελληνική οικονομία. Η αγορά πάνω που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα αχνά σημάδια βελτίωσης πάγωσε πάλι, και οι ρυθμοί ανάπτυξης, που  πετύχαμε την περασμένη χρονιά, απειλούνται σοβαρά. Η χώρα γύρισε στις πιο μαύρες ώρες της κρίσης.

Η κυβέρνηση, που διατεινόταν ότι δεν χρειάζεται τα χρήματα της δόσης, διαπραγματεύεται τώρα να πάρει ένα κομμάτι της, ενώ ψάχνει απεγνωσμένα στα αποθεματικά των Ταμείων και στις επιδοτήσεις των αγροτών για να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις του Μαρτίου, προκειμένου να αποφύγει πιστωτικό γεγονός. Ενώ θριαμβολογούσε για τη συμφωνία στο Eurogroup, δεν τολμά να τη φέρει για ψήφιση στη Βουλή. Και βέβαια τα πιο δύσκολα τώρα αρχίζουν. Σήμερα είναι παντελώς άγνωστο τι θα κάνει τελικά η κυβέρνηση. Αλλά και τελικά θα κάνουν οι συνιστώσες της. Με αποτέλεσμα, να είναι απρόβλεπτες οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Και το μόνο βέβαιο να είναι η αβεβαιότητα.

Απέναντι σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία οφείλει  να λειτουργεί ως σοβαρή και υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό μας ανέθεσε  ο λαός να κάνουμε και αυτό υποχρεούμαστε  να κάνουμε. Να κινείται ως ο δεύτερος σταθερός πόλος του πολιτικού μας συστήματος. Να ελέγχει και να προτείνει. Δεν αρκεί να παρακολουθεί και να σχολιάζει. Και βέβαια δεν μπορεί να αιχμαλωτίζεται σε προσωπικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες. Μην κάνουμε πως δεν βλέπουμε και δεν ακούμε τι γίνεται στην κοινωνία.

 

Παρά τις  παλινωδίες και τα λάθη του, ο  ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την απήχησή του, ενώ η Νέα Δημοκρατία βιώνει μια ιστορική κατρακύλα με τη διαφορά των δύο κομμάτων να εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα και δυσθεώρητα επίπεδα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ότι εξακολουθεί και μετεκλογικά να διευρύνεται η διαφορά. Και όλα αυτά είναι ανάγκη ν ατα δούμε άμεσα.

 

Για πρώτη φορά μετά από μία τέτοια ήττα δεν έγινε καμία ουσιαστική κίνηση. Για πρώτη φορά ουδείς ανέλαβε τις ευθύνες του. Και ουδείς κατέθεσε δημόσια, επώνυμη και συγκεκριμένη πρόταση. Με αποτέλεσμα,  ο κόσμος που τα βλέπει όλα αυτά, ο κόσμος που βλέπει τη σιωπή από τη μια και την εσωκομματική μουρμούρα από την άλλη, να μας γυρνάει την πλάτη.

 

Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι  να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να δώσουμε απαντήσεις. Και πρώτος οφείλει να το κάνει ο Πρόεδρος του κόμματος: Δεν μπορεί στο καλό να λέμε «εγώ το έκανα » και στο κακό «φταίνε οι άλλοι». Έτσι, άλλωστε, κινδυνεύουμε να πούμε στο τέλος πως… φταίει ο κόσμος και όχι εμείς! Και βέβαια δενμπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από μια προσμονή δικαίωσης της πολιτικής μας. Ούτε να επενδύουμε στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε  αποτυχία της κυβέρνησης που θα σημαίνει την αποτυχία της χώρας.

 

Έχουμε χρέος να επιτελέσουμε με σοβαρότητα το έργο που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός, ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Προηγουμένως όμως, έχουμε χρέος να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να τολμήσουμε, μέσα από γενναίες αποφάσεις,  ένα νέο ξεκίνημα. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες ότι είμαστε μία σταθερή και αξιόπιστη πολιτική δύναμη, που αξίζει να εμπιστευθούν και πάλι. Και αυτό είναι ανάγκη να γίνει τώρα. Όχι αύριο.

 

Οι ώρες για τον τόπο είναι κρίσιμες και δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές, υπεκφυγές και μισόλογα. Το εσωκομματικό πεδίο είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Εάν κάποιοι αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος, να το εκφράσουν ανοιχτά και ξεκάθαρα. ΤΩΡΑ! Εάν όχι να σιωπήσουν. Αυτό που σκέφτονται να το δηλώσουν ευθαρσώς στα όργανα του κόμματος και όχι σε τραπέζια και μυστικές συναντήσεις. Υπόγειες δράσεις και αντιδράσεις  το μόνο που πετυχαίνουν  είναι να μεγιστοποιούν την απαξίωση και τη φθορά της Παράταξης.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν σε ένα Έκτακτο Συνέδριο στο οποίο να συζητηθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Και το θέμα της ηγεσίας. Δεν είναι θέμα ταμπού! Η ΝΔ είναι πάνω από πρόσωπα και προσωπικές στρατηγικές!».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα