Θαμπό το φως των έξι αστεριών!

Η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στις πρώτες αγωνιστές της Euroleague είναι το πιο δύσκολο που θα μπορούσε να του προκύψει. Ωστόσο, κάποια σημάδια είναι εμφανέστατα και μάλλον τα είδε και ο ίδιος ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ, που πόσταρε στο διαδίκτυο μία κατάμαυρη φωτογραφία.

Ο ΠΑΟ των έξι αστεριών θα έπρεπε να φωτίζει, αλλά αυτή τη στιγμή διάγει μία περίοδο που δεν ταιριάζει με το όνομα που δημιούργησε από το 1996 κι έπειτα. Εδώ και κάποια χρόνια αποτυγχάνει στην Ευρώπη να φτάσει στο Final-4, ενώ φέτος ξεκίνησε με δύο ήττες με κάτω τα χέρια από την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ. Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε έχανε στην Ευρώπη με κάτω τα χέρια.

Η αλήθεια είναι πως η διοργάνωση έχει διαφορετική μορφή πια, οι ομάδες ψάχνουν τις εντός έδρας νίκες και επικεντρώνονται και σε κάποια «διπλά» που θα τους εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στην πρώτη οκτάδα και γιατί όχι στην πρώτη τετράδα. Η εικόνα, όμως, του ΠΑΟ δεν ήταν συνηθισμένη. Σε αυτές τις έδρες ο ΠΑΟ στο πρόσφατο παρελθόν διεκδικούσε και πολλές φορές έπαιρνε τη νίκη, δεν έχανε με κάτω τα χέρια.

Ο Τσάβι Πασκουάλ πέρασε πέρσι στον ΠΑΟ τη νοοτροπία του νικητή και ίσως αν δεν έπεφτε πάνω στη φορμαρισμένη Φενέρ θα πήγαινε στο Final-4, αλλά φέτος η ομάδα του ξεκίνησε νωθρά. Παίκτες κλάσης εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα ο Καλάθης διαρκώς ανεβαίνει επίπεδο, αλλά σαν να είναι λίγο «σκουριασμένοι» Γκιστ και Σίνγκλεντον. Η νοοτροπία της ομάδας έχει αλλάξει και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα