Θα γίνει (τελικά) το ντέρμπι στη Λεωφόρο (κεκλεισμένων των θυρών)

Το ντέρμπι των «αιωνίων» θα διεξαχθεί κανονικά – σε άγνωστη ημερομηνία – αλλά κεκλεισμένων των θυρών! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ευθύνη για τη μη τέλεση του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός επιρρίπτεται στην αστυνομία, η οποία είχε δώσει εγγυήσεις ότι διαθέτει σχέδιο για κάθε περίπτωση.

Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα αποφύγει τον μηδενισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι και την αφαίρεση βαθμών από το τρέχον, αλλά και το επόμενο πρωτάθλημα. Δεν θα αποφύγει ωστόσο την τιμωρία της έδρας του και το βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τη συμπεριφορά των οπαδών του.

Οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει ένσταση προκειμένου να ακυρώσουν το φύλλο και να αποφύγουν την ευθύνη μη τέλεσης του αγώνα, ώστε να επαναληφθεί σε άλλη ημερομηνία το παιχνίδι και να μην υπάρξει μηδενισμός και αφαίρεση βαθμών.

Σύμφωνα με την έκθεση του παρατηρητή, κ. Πατμανίδη, ο ίδιος είχε συνομιλία με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει ότι υπάρχει επαρκές σχέδιο για τη διεξαγωγή του αγώνα, ακόμη και σε περίπτωση που επιχειρηθεί εισβολή στο γήπεδο, όπως και συνέβη.

Την ίδια στιγμή, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη στον Παναθηναϊκό επικαλούμενος άρθρα που δεν προβλέπουν την τιμωρία με αφαίρεση βαθμών για την ομάδα. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει:

 

«Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ, ε, 3, 5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Super League, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός της 21/11/2015)».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα