«Θα μπούμε στην Αθήνα με τα τρακτέρ»

Αποφασισμένοι για όλα είναι ο αγρότες αφού εκπνέει η προθεσμία που έχουν δώσει στην κυβέρνηση προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

Με δηλώσεις του στον real fm εκπρόσωπος των αγροτών από τα Τέμπη, τόνισε πως «θα μπούμε μέσα στις πόλεις, και στην Αθήνα».
Και πρόσθεσε: «Και η Αθήνα θα καταλάβει ότι αυτός ο αγροτικός πληθυσμός ο οποίος θα πλημμυρίσει την Αθήνα, και θα την πλημμυρίσει και με τα ζώα και με τα μηχανήματα… Θα μπούμε στις πόλεις για να ξυπνήσουμε αυτόν τον γίγαντα που είναι ο αγροτικός κόσμος. Ο αγροτικός κόσμος έχει πολύ μεγάλη δύναμη να πιέσει».

Ο κ. Σιδηρόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση «κατάφερε να κινητοποιήσει τους πάντες» καθώς και ότι «ο κόσμος θέλει από την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω και να δει την πραγματικότητα» υπογραμμίζοντας ότι το να αποσυρθεί το φορολογικό και το ασφαλιστικό «δεν είναι αίτημα μόνο των αγροτών».

Εν τω μεταξύ, κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ επικρατεί από το Σάββατο στα Τέμπη καθώς οι αγρότες σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους, έκλεισαν την Κοιλάδα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής .Στις προθέσεις του είναι εν συνεχεία τα Τέμπη να ανοίξουν μόνο για λίγες ώρες και να κλείσουν εκ νέου.
Παράλληλα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας ολοκληρωμένων προτάσεων που θα καταθέσουν προς συζήτηση και έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην ερχόμενη Τρίτη, οπότε όπως ενημερώθηκαν, θα συνεδριάσει στην Βουλή διακομματική επιτροπή-αίτημα άλλωστε το οποίο είχαν οι ίδιοι θέσει- προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Οι αγρότες σκοπεύουν να δώσουν το παρών στην συζήτηση αυτή, ενώ επιθυμούν εκτός από την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση σχετικά με τα αιτήματα τους.Από την εξέλιξη της συγκεκριμένη συζήτησης θα εξαρτηθεί και η παραπέρα στάση που θα τηρήσουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα