«Θα πέσουν στον λάκκο τους!»

«Θα πέσουν στον λάκκο που έσκαψαν μόνοι τους! Ήθελαν τραβήγματα σχετικά με το ποιος ασκεί διοίκηση και ποιος όχι! Η ΑΕΚ μπορεί να πληρώσει με τον αποκλεισμό της από το κουπόνι του ΟΠΑΠ, ωστόσο η απόφαση της ΕΕΑ δημιουργεί δεδικασμένο που θα τους γυρίσει μπούμεραγνκ, διότι τώρα κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το ποιος ασκεί διοίκηση και ποιος όχι».

Αυτό το μήνυμα λάβαμε από τα Σπάτα σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε. Μετά την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΕΕΑ για να δώσει εξηγήσεις περί της ανάμιξής του στην ΠΑΕ ΑΕΚ, η ομάδα προέβη σε μία δραστική κίνηση, που δείχνει πως δεν αφήνει το ότι έγινε στο παρελθόν, αλλά το χρησιμοποιεί υπέρ της. Πιέζει την Επιτροπή να στείλει έγγραφο προς τον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, που να ζητά εξηγήσεις για το τι ακριβώς σημαίνει απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εξήγησε στα μέλη της ΕΕΑ ότι πρέπει να δείξουν ανάλογη ευαισθητοποίηση και σε αυτό το θέμα, καθώς δεν δύναται εισαγγελέας και ανακριτής να απαγορεύουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και την επόμενη μέρα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να δηλώνει σε ανακοίνωσή του ότι παραμένει πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του ΟΣΦΠ.

 

Κατά τα άλλα, η ομάδα βελτιώνεται

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλα βαίνουν καλώς, αφού ο Τραϊανός Δέλλας παρατηρεί πως οι παίκτες του αφομοιώνουν μέρα με την ημέρα και τη φιλοσοφία του και την τακτική του, ενώ υπάρχει και προσωπική άνοδος αρκετών παικτών, όπως ο Κρισάντους, ο Γροντής, ο Ανάκογλου και ο Ανέστης. Βέβαια, υπάρχει και το αντι-παράδειγμα του Μπαρμπόσα, ο οποίος καθυστερεί χαρακτηριστικά να φανερώσει τις πτυχές για τις οποίες αποκτήθηκε, ωστόσο υπάρχει ακόμη ελπίδα ότι θα ανέβει. Στο φιλικό με τη Χάποελ πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, αλλά ο Δέλλας ζητάει πολλά περισσότερα από τον Πορτογάλο. Ομοίως, δεν φαίνεται να μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και ο Ζόριτς, ο οποίος αποκτήθηκε ως «λαχείο» που δεν λέει να κληρωθεί…

Όσον αφορά στη φιλοσοφία του ασταμάτητου πρέσινγκ και της υπομονετικής κυκλοφορίας, εκεί οι παίκτες της ΑΕΚ εντυπωσιάζουν. Άλλωστε, αυτό ήταν και ένα από τα περσινά χαρακτηριστικά της ομάδας που μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου (όταν και άρχισε η φυσιολογική χαλάρωση λόγω της μεγάλης βαθμολογικής διαφοράς), η «Ένωση» «έπνιγε» κάθε αντίπαλο, με αποτέλεσμα σε αρκετούς αγώνες να ξεπερνά τις 25 τελικές προσπάθειες. Μιλάμε για αντιπάλους της Football League βέβαια, αλλά εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και με ομάδες της Super League (Ατρόμητος, Κέρκυρα, Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη).

Η δε τακτική αφομοίωση του 4-2-3-1 είναι σπουδαία. Ο Δέλλας, βέβαια, το δουλεύει δύο χρόνια ασταμάτητα και πρόκειται για το πλέον διαδεδομένο ποδοσφαιρικό σύστημα, κάτι που ευνοεί τους παίκτες να το κατανοήσουν, αλλά αυτό δεν μειώνει τη συνολική δουλειά που γίνεται στην Πολωνία. Τέλος, μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει και για τους νεοαποκτηθέντες Γκάλο και Βασιλαντωνόπουλο που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις (όπως φυσικά και ο Βάργκας), χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι Άρθο, Μπαρόχα, Σιμόες, ΤΖιμπούρ προβληματίζουν (ο Ανδρεόπουλος είναι τραυματίας). Τα καλά στοιχεία του Βασιλαντωνόπουλου επιτρέπουν στον Δέλλα να τον υπολογίζει για το βασικό σχήμα, άρα του προσθέτει μία ακόμη λύση για τα χαφ, εκεί που ξεκάθαρα μπορεί να αγωνιστεί ο Γκάλο!

Αργούν οι προσθήκες…

Η ΑΕΚ χρωστάει, όμως, δύο ακόμη μεταγραφές, τις οποίες δυσκολεύεται να «κλείσει».  Η μεγάλη «καψούρα» δεν είναι άλλη από τον καταπληκτικό Αιγύπτιο αριστερό οπισθοφύλακα με το όνομα Καρίμ Χαφέζ, με την έκταση που πήρε το θέμα όμως να μην αρέσει καθόλου στην ομάδα. Ήταν ένα «κρυφό χαρτί» το οποίο αποκάλυψαν οι Βέλγοι και που δυσκόλεψε την προσπάθεια της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ να τον αποκτήσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο θέμα του μεσοεπιθετικού υπάρχει χαρακτηριστική καθυστέρηση, αλλά πλέον ο Τραϊανός Δέλλας έχει βγάλει αρκετά συμπεράσματα σχετικά με το ποιος μπορεί να προσφέρει και σε ποια θέση, με αποτέλεσμα να επισπεύδονται οι διαδικασίες. Μετά το οριστικό «όχι» του Νάτσο Σκόκο, ο Μπουονανότε είναι πρώτος στη λίστα, αλλά δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο με τη Γρανάδα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα