Κάτι παραπάνω από καύσωνας!

Τέλη Μάη του 2016. Οι Εβραίοι επιστήμονες τραβάνε τα μαλλιά τους, γιατί διαπιστώνουν ότι είναι ο πιο ζεστός Μάιος στο Ισραήλ από το 1988 και μετά. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών υπήρξαν μεσημεριανές θερμοκρασίες υπό σκιά κοντά στους 49 βαθμούς κελσίου! Ευτυχώς στο Μπερ Σεβά δεν ξεπέρασαν τους 43! Πάνω από 1.000 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της χώρας με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Από τότε οι 40άρες πάνε σύννεφο στο Ισραήλ και ο Ιούλιος δείχνει να είναι κι αυτός από τους πιο καυτούς όλων των εποχών στη χώρα. Για να δούμε στις αρχές του Αυγούστου όταν ο Ολυμπιακός θα επισκεφτεί το Μπερ Σεβά για τον επαναληπτικό με τη Χάποελ.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί πως οι Πειραιώτες ίσως υποχρεωθούν να διαμείνουν δύο μέρες σε μία πόλη που υπό σκιά θα έχει 46-47 βαθμούς κελσίου! Οι συνθήκες αυτές δε θα συνδυάζονται με υγρασία, καθώς το Μπερ Σεβά είναι περιοχή μέσα στην έρημο και συνήθως επικρατεί ξηρασία (υγρασία κάτω από τα επίπεδα του 10%). Αυτό σημαίνει πως κάποιοι παίκτες ίσως συναντήσουν πρόβλημα υπερίδρωσης και επειδή οι αθλητές του Ολυμπιακού δεν είναι συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Περιοχές με μεγάλη ξηρασία, βέβαια, ενίοτε και ανάλογα τις κλιματολογικές συνθήκες, παρουσιάζουν τεράστια και απροειδοποίητα ποσοστά υγρασίας τις νύχτες, που μπορούν να αλλάξουν τις συνθήκες ενός αγώνα (απαίτηση για περισσότερους υδρολύτες, κ.τ.λ.). Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού πρέπει να είναι προετοιμασμένο.

Η… μετεωρολογία ενόψει της ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Ισραήλ μπορεί να μοιάζει χαζή, αλλά μιλάμε για έρημο στο βόρειο ημισφαίριο στην καρδιά του καλοκαιριού. Χειρότερα δεν γίνεται. Και ο αντίπαλος είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένος σε αυτές τις συνθήκες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα