Καβάλα στ’ άλογο!

 

Σε… σούπερ μήνα εξελίσσεται για τον Ολυμπιακό του Πάουλο Μπέντο ο φετινός Οκτώβριος, στη διάρκεια του οποίου οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο αναρριχήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά πρόλαβαν κιόλας να ξεφύγουν με 4 βαθμούς διαφορά δίχως να εντυπωσιάζουν!

Οι  πρωταθλητές μετρούν 5 σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσα στο δέκατο μήνα του 2016 και δείχνουν να έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τα… απόνερα του αναπάντεχου αποκλεισμού τους από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και της αναπάντεχης ήττας στη Λάρισα που κλόνισε αρκετά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το σταθερά βελτιωμένο πρόσωπό τους το τελευταίο διάστημα έχει να κάνει και με την προσαρμογή των καλοκαιρινών μεταγραφικών αποκτημάτων που φέτος ήταν αριθμητικά πολλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με τους περισσότερους εκ των νεοφερμένων χωρίς προετοιμασία, άρα πίσω σε φυσική κατάσταση και όχι μόνο, ήταν δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε δυσκολίες στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι δύο ήττες στο… καπάκι από Λάρισα και ΑΠΟΕΛ στα τέλη του Σεπτέμβρη αποδεικνύονται σημείο καμπής για τους ερυθρόλευκους που έκτοτε και αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, κερδίζουν το ένα ματς μετά το άλλο.

Εννοείται πως ο Ολυμπιακός έχει ακόμα αρκετά τρωτά σημεία και δεν έχει ενθουσιάσει απόλυτα τους οπαδούς του με το ποδόσφαιρο που παίζει, όμως όλα αυτά καλύπτονται για την ώρα από τις βαθμολογικές απώλειες των υπόλοιπων διεκδικητών του φετινού τίτλου. Ήδη στο +4 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που ακολουθούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ, θα έχει τη μεθεπόμενη αγωνιστική (6/11) την ευκαιρία να αφήσει ακόμα πιο πίσω τους πράσινους με νίκη στο ντέρμπι των αιωνίων που θα διεξαχθεί στο Φάληρο. Ενδιάμεσα, ωστόσο και πιο συγκεκριμένα απόψε το βράδυ (19.30), υπάρχει ένας ακόμα ισχυρός σκόπελος στην κούρσα για τη φετινή κούπα, ο ανεβασμένος Ατρόμητος που παραδοσιακά δυσκολεύει τους ερυθρόλευκους στο Περιστέρι. Αν καταφέρουν να περάσουν αλώβητοι και από εκεί τότε ο… Μάης ίσως έρθει και φέτος πολύ γρήγορα στο λιμάνι.

 

Καλή διαχείριση

ο Μπέντο

 

Η βραδιά της 29ης Σεπτεμβρίου ήταν εφιαλτική για τον Πάουλο Μπέντο, καθώς μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ κυκλοφόρησαν ακόμα και σενάρια αντικατάστασής του.

Ο Πορτογάλος που δεν βρίσκεται και μεγάλο διάστημα στην Ελλάδα (μόλις δύο μήνες) διαπίστωσε πως στη χώρα μας δύο μαζεμένες ήττες είναι πάρα πολλές για έναν προπονητή, πόσο μάλλον όταν αυτός τυγχάνει να βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Παρά την πίεση για αποτελέσματα, όμως, δεν θέλησε να… κάψει τα βαριά χαρτιά του. Η διαφορά ποιότητας των Μαρίν, Καρντόσο, Ελιουνούσι και Μάρτινς έναντι των υπόλοιπων συμπαικτών τους είναι δεδομένη, όμως ο Μπέντο δεν θέλησε να τους ρίξει ανέτοιμους στη μάχη.

Εχοντας ως… μαξιλάρι τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε μαζί με τους ποδοσφαιριστές το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος στις αρχές του τρέχοντος μήνα και κατάφερε να παρουσιάσει μία βελτιωμένη ερυθρόλευκη version με την επανέναρξη.

Ο σπουδαίος Πορτογάλος άσος του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, διαχειρίστηκε σωστά όχι μόνο το έμψυχο υλικό, αλλά και τις απουσίες που προέκυψαν σε θέσεις χωρίς αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, όπως στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Ντε Λα Μπέγια. Βρήκε τις κατάλληλες λύσεις στους γρίφους που εμφανίστηκαν μπροστά του και τουλάχιστον για την ώρα μπορεί να αισθάνεται σιγουριά στον ερυθρόλευκο πάγκο.

 

Ηγετική μορφή

ο Μιλιβόγεβιτς

 

Στην τρίτη του σεζόν στο… λιμάνι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς δείχνει να έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του αρχηγού. Με το περιβραχιόνιο στο χέρι ο 25χρονος μέσος έχει εξελιχθεί σε ηγετική φυσιογνωμία των ερυθρόλευκων, βγάζοντας ακόμα και τα… κάστανα από τη φωτιά όποτε χρειάζεται.

Πέρα από την πληθωρική παρουσία του στην ανασταλτική λειτουργία της πειραϊκής ομάδας, έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε… εκτελεστή, σημειώνοντας πολύ κρίσιμα γκολ.

Στη Νέα Σμύρνη, στον αγώνα με τον μαχητικό Πανιώνιο, ήταν εκείνος που «κλείδωσε» με εκπληκτικό απευθείας φάουλ το τρίποντο, γράφοντας το 0-2, ενώ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αναδείχθηκε σε λυτρωτή, σκοράροντας με το κεφάλι σε… νεκρό χρόνο!

Στα χέρια του Πάουλο Μπέντο ο Σέρβος θυμίζει πολυεργαλείο, καθώς μπορεί να ανταποκριθεί σε περισσότερους από έναν ρόλους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης να καταθέτει μάλιστα επίσημη πρόταση το περασμένο καλοκαίρι η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα